fbpx
Nieuws

Samen in de bus mag weer

Uitstel voor bijtelling bestelauto

Samen naar het werk reizen is weer toegestaan. Daarnaast is het weer mogelijk om álle werkzaamheden uit te voeren bij kwetsbare bewoners. Oók niet-dringende werkzaamheden kunnen weer worden opgepakt. De wijzigingen zijn opgenomen in de nieuwste versie van het protocol ‘Samen veilig doorwerken’.

Voorwaarden voor samen reizen

Sinds 1 juli is samen reizen in de bedrijfsbus weer toegestaan, maar er gelden wél voorwaarden:

 • Samen reizen moet gebeuren volgens een reserveringssysteem. Zo’n systeem werkt alleen met een centrale planning van het samen reizen. Niet-ingeplande collega’s mogen niet mee. Het reserveringssysteem is nodig om bij een eventuele besmetting de contacten van de werknemers te kunnen nagaan.
 • Bij het instappen moet een gezondheidscheck plaatsvinden. Bij (milde) verkoudheidsklachten mag u niet samen met collega’s reizen. Wie klachten heeft, moet thuisblijven tot de klachten minimaal 24 uur over zijn.
 • Alle inzittenden moeten een niet-medisch mondmasker dragen.

Kwetsbare groepen

Bij mensen die tot de kwetsbare groepen behoren was het tot nu toe alléén toegestaan om noodzakelijke werkzaamheden uit te voeren. Sinds 26 juni mogen álle werkzaamheden bij deze groep weer plaatsvinden. De bewoners bij wie u thuis werkzaamheden uitvoert, moeten daar wel uitdrukkelijk toestemming voor geven. Onder kwetsbare groepen verstaan we ouderen en mensen met onderliggende medische problemen.

Andere belangrijke wijzigingen in het protocol ‘Samen veilig doorwerken’:

 • De criteria voor thuisblijven in verband met klachten zijn aangepast. Coronatests zijn inmiddels ruim beschikbaar en aanbevolen voor mensen met verkoudheidsklachten.
 • Het advies voor ventilatie in de auto is aangepast om gezondheidsschade door extreme luchtstroming te voorkomen.
 • Overmatig gebruik van desinfecterende middelen is schadelijk voor de huid. Waar mogelijk is het beter om met water en zeep de handen te wassen. Veel desinfecterende middelen bevatten ethanol (‘alcohol denat.’). Dat is een stof die op de lijst van kankerverwekkende stoffen en processen van de Inspectie SZW staat. Ethanol mag op de werkvloer alleen gebruikt worden als er geen alternatief mogelijk is.
 • Zzp’ers en andere personen zonder eigen bedrijfsarts kunnen gebruikmaken van de bedrijfsartsen van de Helpdesk Corona Bouw & Techniek.

3 reacties op “Samen in de bus mag weer

 1. Adriaan Keij schreef:

  Onvoorstelbaar dat we deze waanzin accepteren. In wat voor bananenrepubliek leven we? Op welke ‘wetenschap’ is dit gebaseerd?!? En straks allemaal VERPLICHT een ‘pasje’ dat je ALLE vaccinaties moet hebben gehad om überhaupt nog te mogen reizen en werken? Knettergek, dit is niet MIJN overheid.

 2. Jan schreef:

  Ik ben het volledig met Adriaan eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.