fbpx
Nieuws

Samen woningen slim maken

De Smart Home Society heeft een nieuw internetplatform gecreëerd voor iedereen die zijn of haar huis zuinig, plezierig, veilig en/of zorgzaam wil maken. Op de nieuwe website Smart Oma is een checklist te vinden waarmee bezoekers zien wat zij nu en in de toekomst van hun huis verwachten.

Smart home naar de massa

De Smart Home Society is een initiatief van ondernemersorganisatie Techniek Nederland, marktonderzoekbureau GfK, merkenbureau GuiltyPeople, PostNL, D-Link, Gigaset, Somfy, Netatmo, BCC en BSH huishoudapparaten. Volgens Rob Wierenga (Techniek Nederland) is het nieuwe platform daarom breed opgezet. “De website is interessant voor zowel de consument, retailer, fabrikant en installateur.”

Tessa Holzenbosch van marktonderzoekbureau GfK ziet voor de betrokkenen een gezamenlijk belang. “In de Smart Home Society zitten allerlei partijen bij elkaar, ieder met hun eigen propositie. De smart apparaten zijn straks een heel normaal onderdeel van ons huishouden.”

Voortrekkersrol

De initiatiefnemers willen elkaar helpen om consumenten te informeren en inspireren. Uit onderzoek van GfK blijkt dat er vier redenen zijn om smart producten te kopen: gemak, besparen, veiligheid en plezier. Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, vindt het logisch dat de technieksector een voortrekkersrol speelt bij het ontwikkelen en naar de markt brengen van smart home concepten. “Technisch detaillisten en installatiebedrijven worden in toenemende mate system integrators.”

Smart Oma

De nieuwe website wil consumenten vooral duidelijk maken dat een smart home misschien ingewikkeld klinkt, maar in de praktijk eigenlijk heel makkelijk is. Naast de checklist is op de website daarom een serie filmpjes te vinden met als titel Buurten bij Smart Oma. Iedere aflevering brengt op een originele manier een aspect van smart home in beeld. Gideon Schipaanboord van het bureau GuiltyPeople, legt uit waarom. “Het idee achter de films is simpel. Als zelfs je oma snapt hoe je met al die slimme apparaten in huis omgaat, dan kun jij het zeker.”

De vijf filmpjes zullen in de loop van de komende weken op de website beschikbaar komen. In een introductievideo van Techniek Nederland vertellen diverse betrokkenen over de achtergronden en het belang van Smart Home Society en Smart Oma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.