fbpx
Nieuws

Sanitairformules bundelen inkoop

Retailformules Sanitiem en Sanidrõme hebben een gezamenlijke inkooporganisatie opgericht. Doel is betere inkoopcondities.

 

 

De nieuwe inkoopvereniging heet SaniConnect. De deelnemende retailformules, samen goed voor ruim 55 sanitair- en installatiedetaillisten in Nederland, hebben de handen ineengeslagen om centrale, marktconforme condities af te stemmen voor de aangesloten bedrijven. De inkooporganisatie is een coöperatieve vereniging, met gelijkwaardigheid van inkooppartners. De partijen zijn sinds 2012 met elkaar in gesprek. Rob Sanders (Sanidrõme) en Bertil Noppers (Sanitiem) vormen het bestuur, eerstgenoemde is voorzitter. De verwachting is dat ook Baden+ in een later stadium toetreedt. Deze formule vertegenwoordigt 20 sanitairdetaillisten.

 

Groothandel

De inkoopcondities van de bij de organisaties aangesloten bedrijven worden centraal afgestemd. Door het bundelen van de inkoop wordt een totaalvolume gecreëerd, waarmee SaniConnect in gesprek gaat met grossiers en fabrikanten om betere condities te realiseren. De inkooporganisatie sluit niet uit in zee te gaan met andere groothandel(aren) dan nu het geval is. Een andere pijler binnen de samenwerking is het behoud van de identiteit van Sanidrõme en Sanitiem, en de zelfstandige inzet van de eigen marketingtools. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.