fbpx
Nieuws

Schadevergoeding voor slechte ventilatie

Schadevergoeding voor slechte ventilatie

Bewoners van woningen die gezondheidsklachten ondervonden door een gebrekkig ventilatiesysteem, ontvangen schadevergoedingen.

 

 

Dit meldt De Telegraaf.  Bewoners van een huis in de Amersfoortse wijk Vathorst, en bewoners van een woning in Meppel zijn de eerste die in aanmerking komen voor de schadevergoeding, meldt advocatenkantoor SAP. De schadevergoedingen, die volgens de krant enkele tienduizenden euro’s bedragen, worden betaald door de verhuurders, meestal woningcorporaties.

 

De klachten komen voort uit een balansventilatiesysteem dat gezondheidsklachten heeft veroorzaakt. Uit onderzoek blijkt dat de systemen niet juist ontworpen, geïnstalleerd en ingeregeld zijn. Ook de communicatie over de problemen bleek ondermaats. Volgens het advocatenkantoor, dat al jaren de zaken behartigt van bewoners in deze kwestie, zijn er onderhandelingen lopend over meer schadevergoedingen.

 

 

8 reacties op “Schadevergoeding voor slechte ventilatie

 1. W. Smits van Oyen schreef:

  Een simpele CO2 indicator waarschuwt bewoners tijdig – dus voordat gezondheidsklachten optreden – wanneer een ventilatiesysteem niet goed functioneert. Meten=Weten! (www.co2indicator.nl/woningen.html)

 2. hermans schreef:

  of een co2 sensor iets uitmaakt .

  een ventilatiesysteem moet als eerste goed ontworpen zijn
  dan moet de uitvoering nog goed zijn

  een co2 regeling heeft dus geen zin als het systeem niet goed ontworpen of foutief aangelegd is .

  en die hele c02 is wat mij betreft een verkoop gebrabbel

  het werkt alleen in een zeer goed ontworpen en goed gemonteerde
  systemen .
  dat is juist het probleem , en met een co2 sensor heb je echt een probleem als het systeem juist niet goed werkt !

  leuk hoor die co2 website , maar tis eerder spam dan het iets toevoegt hieraan

 3. Mars schreef:

  Kijk eerst maar eens naar die snelweg die er ten zuid westen en oosten langs gaat. Die gassen waaien zo de wijk in.

 4. Mars schreef:

  Kijk eerst maar eens naar die snelweg die er ten zuid westen en oosten langs gaat. Die gassen waaien zo de wijk in.

 5. Gerard schreef:

  CO2 meter maakt niet uit. Gewoon een goede installatie daar begint het mee. En niet de goedkoopste

 6. Klaas van Olst schreef:

  Regelgeving (modelbouwverordening is onvoldoende qua richtlijnen.
  – er wordt geen rekening gehouden met buitencondities, lokatie, omgeving etc. Dat kan in Nederland een factor 2 verschillen.
  Het systeem op een ongustige lokatie moet dan 2 maal zo groot zijn om dezelfde binnen waarden te behalen dan een vergelijkbaar systeem op de gunstige lokatie met een CO2 achtergrond van bij. 350 ppm. Bovendien kan tussen de planontwikkeling en de realisatie wel 110% verschil optreden in de achtergrond waarde van de CO2.
  – er zijn geen richtlijnen voor duurzaamheid van dergelijke systemen. Luchtsnelheid, onderhoudbaarheid, onderhoudsintervallen, kosten voor omderhoud, enz.

 7. Lmtdmax schreef:

  Hoezo slecht ontwerp, het voldoet niet eens aan de minimale eisen uit het bouwbesluit. Als je minder doet kun je beter geen installatie aanleggen en de kierdichting achterwege laten. Worden de woningen ook weer betaalbaar en bewoonbaar.

 8. inger reeskamp schreef:

  De overheid en de fabrikanten weet al ruim 30 jaar dat balansventilatie met wtw vanuit gezondheidsoogpunt een riskante oplossing is om aan de EPC te voldoen. De problemen en klachten worden nog steeds gebagatelliseerd en zouden oplosbaar zijn. Waarom gebeurt dat dan niet? Gezondheidsrisico’s lopen opdat een gebrekkig systeem maar op de markt kan blijven is natuurlijk onacceptabel voor consumenten, zeker als er gezonde alternatieven zijn met natuurlijke ventilatie die ook de EPC halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.