Ga naar hoofdinhoud

,

Schell introduceert nieuwe slimme kranen

Op de VSK, hal 8, stand E054 presenteert de Duitse sanitairspecialist Schell een aantal innovaties en intelligente oplossingen op het gebied van (drink)waterkwaliteit. Zo worden onder andere de productfamilie Modus E, het nieuwe Montus Flow inbouwspoelreservoir en de elektronische keukenkraan Grandis E gepresenteerd.

Dankzij deze aanvullingen in het leveringsprogramma kan het watermanagementsysteem SWS nu integraal worden ingezet om alle essentiële tappunten in openbare en commerciële gebouwen elektronisch aan te sturen en te beheren.

Slimme kranen

Vorig jaar heeft Schell de contactloze wastafelmengkraan Modus E aan zijn portfolio toegevoegd. De productfamilie is inmiddels aangevuld met enkele, nieuw ontwikkelde producten, zoals de Modus eengreepsmengkraan. Deze is leverbaar met twee verschillend vormgegeven hendels. De nieuwe douchearmatuur is uitgerust met een thermostaat en speciaal ontworpen voor kinderen en gebruikers met een beperkt reactievermogen. Met zijn ThermoProtect-technologie biedt hij optimale bescherming tegen verbranding. Ook voor de wastafelkranen uit de series zijn er modellen met een thermostaat.

De hoekregelkraanthermostaat, die begin dit jaar geïntroduceerd werd, zorgt ook voor een betrouwbare bescherming tegen verbranding. De hoekregelkraan is vooral bedoeld voor gebouwen waar kwetsbare doelgroepen verblijven zoals kleuterscholen, verzor-gingstehuizen en ziekenhuizen. Dankzij het praktische ontwerp en de handige aansluitsets is hij ook in krappe ruimtes, zoals onder kinderwastafels, eenvoudig te installeren.

Drinkwaterhygiëne op alle essentiële tappunten

Nieuw in het assortiment is het Montus Flow inbouwspoelreservoir voor toiletten. Dankzij de mogelijkheid om automatische stagnatiespoelingen uit te voeren, levert hij een belangrijke bijdrage aan het in stand houden van de waterkwaliteit. De meervoudig bekroonde, elektronische Grandis E keukenmengkraan zorgt eveneens voor extra hygiëne en veilig drinkwater. De bijzondere combinatie van eengreepsmengkraan en infra-roodbediening biedt een handige bediening door de gebruiker.

Samen breiden Montus Flow en Grandis E het SWS- en SSC-compatibele assortiment van Schell voor het handhaven van de drinkwaterkwaliteit uit. Dit betekent dat stagnatiespoelingen nu op alle relevante tappunten in openbare en commerciële sanitaire ruimtes ingepland en uitgevoerd kunnen worden; dankzij de SSC Bluetooth module zelfs op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Ventilatiesysteem in kast op de galerij

De voordelen van Mezutec waterontharders

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt

Steeds minder verpakkingen

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan