fbpx
Nieuws

Nominatie VSK Award: PVT Warmtepomp

De negen nominaties voor de VSK Awards 2022 zijn bekend. De komende weken stellen lichten we op Installatie.nl de genomineerde producten één voor één toe.

In de categorie Energietransitie is de PVT Warmtepomp van Triple Solar genomineerd. Deze nieuwe warmtepomp werkt samen met PVT-panelen op het dak, die zowel thermische energie als zonnestroom opwekken. Het lamelvormige thermisch deel van het paneel onttrekt energie uit de buitenlucht. De combinatie tussen zonlicht en buitenlucht als bron, en de compacte nieuw ontworpen warmtepomp op propaan (R290) maken het mogelijk om ook bij strenge vorst (tot -20 ˚C) aanvoertemperaturen tot 70 ˚C te realiseren. De warmtepomp leent zich voor nieuwbouw, waarbij het apparaat ook een koelfunctie heeft. Voor de renovatie is deze warmtepomp te combineren met de huidige cv-ketel en bestaand afgiftesysteem.

Juryoordeel

Een nieuwe compacte toepassing die breed en modulair toepasbaar is: van appartement in de nieuwbouw tot vrijstaande bestaande woning. Het feit dat met de techniek ook tussenstappen (hybride) gezet kunnen worden en de mogelijkheid bestaat tot koeling voor de nieuwbouw, ziet de jury als een pré. De techniek tackelt bovendien een belangrijke consequentie van de klassieke lucht/water-opstelling: de buitenunit. Het PVT-paneel als bron van duurzame techniek ziet de jury als een blijvertje in de energietransitie. Prima doorontwikkeling dus.

Publieksfavoriet

Uit de inzendingen zijn in drie categorieën negen inzendingen genomineerd. Voorinschrijvers voor de VSK krijgen tot aan de beursopening de kans om uit de nominaties een publieksfavoriet toe te kennen. Stem kan nu hier. De prijzen worden uitgereikt bij de opening van de vakbeurs, op dinsdag 17 mei in het Kennistheater in Hal 10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.