fbpx
ISH 2023

Leidingen- en fittingenfabrikant Wavin presenteert op de ISH in Frankfurt een schuifhulsverbinding, waarbij de fittingen bijna dezelfde diameter hebben als de leiding. Het bedrijf belooft met dit ‘ulimate flow’-systeem minder weerstandsverliezen en daarmee een 30 procent betere doorstroming.

Het gaat om de Wavin Tigris MX-serie, met messing fittingen, hulzen van PVDF en alupex leidingen. Het uiteinde van de leiding wordt met een opwijdkop in twee stappen verwijd. Na de eerste verwijding wordt de kop 30 graden gedraaid, waarna een tweede verwijding volgt. Daarna wordt de leiding over de eerste ribben van de fitting geschoven en tenslotte wordt de huls er met de leiding door dezelfde 18V-tool overheen geschoven. Het systeem wordt geleverd in de diameters 16mm, 20mm, 25mm en 32mm.

Voor Wavin is een dergelijk axiaal perssysteem nieuw, maar in de markt is het gekende techniek. Onder meer TECE (TECEFlex) en Rehau (Rautitan) hebben soortgelijke systemen in hun assortiment.

Fluiten

Vier jaar geleden op de ISH presenteerde Wavin een andere Tigris serie, de K5 en M5. Opvallend toen was de akoestische lekcontrole. Bij een perstest die wordt uitgevoerd met lucht in plaats van water, laat een ongeperste fitting luid en duidelijk een fluitsignaal (+/- 80dBA) horen. Het MX-systeem is ook toepasbaar voor vloerverwarming. Daar worden volledig kunststof leidingen voor gebruikt.

De multilaags leidingen van Wavin (MP) zijn geschikt voor alle bevestigingssystemen. Zowel K5 en M5, als MX als smartFIX kunnen ermee worden toegepast.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.