fbpx
Nieuws

Slimme thermostaat voor hybride warmtepomp

De Elga van Techneco is voortaan leverbaar met slimme thermostaat Anna van Pluswise/Qupit. Deze bekende, slimme thermostaat betekent een grote stap voorwaarts voor het regelen van de hybride warmtepomp. De nieuwe combinatie wordt op de Installatie Vakbeurs 2017 in Hardenberg, op 12, 13 en 14 september, gepresenteerd.

De nieuwe combinatie van Elga met Anna zorgt voor aanzienlijk meer gebruikersgemak. Zo kan de eindgebruiker de thermostaat handmatig bedienen, maar ook op afstand met de Qupit app. Bij gebruik van de app heeft de consument bijvoorbeeld ook de beschikking over geo-fence, waardoor de verwarming automatisch in- en uitschakelt bij thuiskomst en vertrek.

Hybride combinatie

De Elga hybride warmtepomp heeft een A++ label en werkt samen met alle bestaande cv-ketels of stadsverwarming. De Elga zorgt voor een aanzienlijke besparing op het gasverbruik. De warmtepomp maakt namelijk gebruik van de warmte uit de buitenlucht voor de verwarming van de woning. Als de woning daarvoor geschikt is, kan de warmtepomp ook koelen. De totale besparing op de energierekening kan makkelijk oplopen tot 35%. De Elga is ook geschikt voor de bestaande bouw. Op de aanschaf van warmtepompen is de ISDE subsidieregeling van toepassing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.