fbpx
Nieuws

Smart Homes Award voor DWA

Smart Homes Award voor DWA

DWA is de winnaar van de Smart Homes Award 2013, de prijs voor het best gerealiseerde domoticaproject.

 

De Award werd op 20 november uitgereikt tijdens de Beurs Domotica & Slim Wonen. Samen met CareScreen heeft DWA in het Utrechtse zorghotel De Wartburg een online platform geïmplementeerd voor cliënt, mantelzorg en zorgprofessional.

 

Drie genomineerde bedrijven presenteerden op de beurs hun project waarin domotica een centrale rol speelt. DWA kreeg van AxionContinu de opdracht om voor zorghotel De Wartburg de cliënten zoveel mogelijk zelf te laten bepalen met hulp van domotica, een maatschappelijk vraagstuk dus. Daniël de Witte, adviseur bij DWA: “Zij willen de cliënten zoveel mogelijk het gevoel geven thuis te zijn, zo creëren ze een 4-sterren hotel met AWBZ-middelen. Domotica is een middel om het doel van wellbeing te bereiken.”

 

Bedsideterminal                                                                                                                       
Mooi voorbeeld hiervan is de bedsideterminal van CareScreen: een compleet pakket aan diensten, services en mogelijkheden die toegankelijk zijn via een tablet. Met behulp van deze tablet kunnen cliënten onder andere internetten, spelletjes spelen, eten bestellen, beeldbellen met arts of familie, live TV kijken, mededelingen van het huis ontvangen, de voordeur openen en de verlichting, zonwering en verwarming bedienen. De bediening is eenvoudig: vanuit het hoofdscherm staan duidelijke plaatjes zodat cliënten gemakkelijk hun weg vinden naar de verschillende mogelijkheden.

 

Innovatie
De jury, bestaande uit Geja Langerveld (ZonMw), Willem van der Veere (Uneto-VNI) en Dick Glaser (DEC), gaf de eer aan DWA omdat de ontwikkeling toepasbaar is in ziekenhuizen, maar ook in de thuiszorg en dat op een zeer gepersonaliseerde manier. Het is absoluut innovatie vanwege de integratie van vele functies, zowel energiebeheer, zorg, entertainment en comfort. Bovendien zorgt het systeem ervoor dat de zorg goedkoper wordt. De cliënt kan meer zelf en heeft minder behoefte aan professionele zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.