fbpx
Nieuws

Sprinklerinstallatie op accutechniek

Een sprinklerinstallatie of watermistsysteem dat werkt op een accu. Komende maand wordt in Rijswijk het eerste emissieloze systeem in bedrijf genomen.

Deze vinding van Boele Fire Protection uit Ede, de Battery Power Supply (BPS), maakt een infrastructuur op stroom voor de sprinklerinstallatie overbodig. Hierdoor wordt het netwerk ontlast, en hoeven er niet langer dieselaangedreven sprinklerpompsets in gebouwen te worden geplaatst. Boele Fire Protection is een toonaangevende specialist in prefab watervoorzieningen en sprinklerpompsets en installeert het eerste systeem de komende maanden bij de Churchill Tower in Rijswijk.

Duurzame brandbeveiliging

De Battery Power Supply (BPS) is een accupakket bestaande uit batterijen en een omvormer die een elektrische sprinkler- of watermistsysteem voeden. Met dit systeem is ruim voldoende energie beschikbaar om periodieke testen aan de installatie(s) uit te voeren en calamiteiten zoals een brand te bestrijden. De Battery Power Supply is een noviteit in de utiliteitsbouw, die het eerste sprinkler- of watermistsysteem op accu’s ter wereld mogelijk maakt in gebouwen. 

Peter Boele, oprichter van Boele Fire Protection en verantwoordelijk voor Business Development, licht toe: “We hebben veel research gedaan naar een elektrisch sprinkler- en watermistsysteem dat werkt op een accupakket. De voordelen zijn groot: de totale installatie is eenvoudiger, ook voor middelgrote organisaties betaalbaar, de betrouwbaarheid is nog hoger dan gebruikelijk en er is geen sprake meer van geluidsoverlast en emissies zoals bij dieselaggregaten. Voor het product is octrooi aangevraagd en de oplossing is uiteraard volledig gecertificeerd. De Battery Power Supply kent de grootste voordelen bij toepassing in kleinschalige tot middelgrote hoogbouw zoals appartementencomplexen, fabrieken, kantoren en parkeergarages.”

Gemakkelijke aanleg

Met de Battery Power Supply kan de stroomaansluiting van een sprinkler- of watermistinstallatie substantieel lichter worden uitgevoerd en zijn dikke voedingskabels en transformatoren voor sprinklerpompsets overbodig. Hierdoor kunnen de aanlegkosten tientallen procenten lager uitvallen. Vanzelfsprekend zijn de milieuvoordelen het grootst wanneer de accu´s met groene energie zijn geladen.

Naast periodieke testen, wordt de Battery Power Supply jaarlijks onderhouden in dezelfde cyclus als van de pompset. Naast onderhoud en inspecties wordt er ook rekening gehouden met de levensduur van de accu’s en worden deze om de 8-10 jaar vervangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.