fbpx
Nieuws
Stadsverwarming stapt over op biomassacentrale

Stadsverwarming Purmerend heeft de Maatschappijprijs 2013 van de stichting Warmtenetwerk gewonnen omdat het binnenkort overstapt op biomassa.

 

 

Stadsverwarming Purmerend levert 25.000 klanten warmte en heet water via conventionele stadsverwarming. Medio 2014 zal de warmtebron echter een biomassacentrale zijn. Daarmee is in één klap 80 procent van de warmte straks duurzaam.“Door aandacht voor techniek, communicatie en opleiding weet Purmerend veel draagvlak te creëren. Het is de nieuwe manier  van werken waar we allemaal een voorbeeld aan kunnen nemen”, zei jury-voorzitter Riksta Zwart. 

Prijswinnaar Van Lier noemde de dubbele prijs ‘een opsteker voor alle betrokkenen’. “We hebben er heel veel tijd in gestoken en dan is het fijn als het zo gezien en beloond wordt.”Hij bedankte adviseurs DWA  en KWR Exergie als partners. De zogenoemde ‘Maatschappijprijs’ van 5000 euro (vakjury) en 1000 euro (publiek) wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt door het Warmtenetwerk, een verbond van bijna tweehonderd bedrijven, overheden, kennisinstellingen en woningcorporaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.