fbpx
Nieuws

Stalen geluidskast om warmtepomp

9

Merford, gespecialiseerd in geluidswering, komt deze zomer met een universele geluidswerende omkasting voor buitenunits van warmtepompen en airconditioning. De kast zorgt voor een geluidsreductie van tussen de 9 en 15 dB.

De buitenunits moeten vanaf komend jaar aan strengere geluidseisen op de erfgrens voldoen. Een groot aantal buitendelen van warmtepompen gaan deze eis niet op eigen kracht halen. Op de afgelopen installatiebeurzen was al te zien dat fabrikanten werken aan stillere buitendelen of geluidsreducerende maatregelen. Dat kunnen omkastingen zijn maar ook grotere verdamperoppervlakten en stillere ventilatoren.

De DICE is een universele toepassing van verzinkt staal, die volgens Merford op bijna alle buitendelen van alle fabrikanten van toepassing is. De kast heeft een onderhoudsluik, en een anti-recirculatieplaat waardoor de aanzuiging van de warmtepomp niet wordt beïnvloed. Een risico bij omkastingen is namelijk dat de unit in zijn eigen lucht gaat draaien. De omkasting wordt geleverd inclusief een drukvalcalculatie voor rendementsbehoud van de warmtepomp. De panelen en de akoestische lamellen zijn gevuld met geluidsabsorberend materiaal

Ook wandhangend

De DICE komt in 7 verschillende maatvoeringen beschikbaar. De omkasting kan worden verankerd aan de ondergrond en is hufterproof. Voorwaarde is dat rondom 50 cm vrijgehouden wordt. Als optie kan de stalen omkasting in elke ral-kleur gespoten worden. Naast een vrijstaand model, die in juli 2020 op de markt moet komen, werkt Merford ook aan een wandhangende variant.

9 reacties op “Stalen geluidskast om warmtepomp

 1. g van dijk schreef:

  een stalen kast zou dat ook werken tegen laag frequente geluiden?
  ZO JA dan geef ik mijn buren er een

  • andre schreef:

   Ik dacht dat u was verhuisd vanwege de warmtepomp van de buurman.

   • g van dijk schreef:

    klopt ik ben verhuist maar heb geen geluk!!
    3 huizen verder op hebben ze er ook een en
    die [hoor] je ook en ook bij familie elders begint de ellende door te dringen

  • jos schreef:

   Beste Mr van Dijk,

   Waarschijnlijk bent u een HSP, er ?, zijn vaak mensen die geluiden horen die een ander niet horen , beste voor u is niet in de buurt van een buiten unit van een airco /koeling of warmtepomp te gaan wonen of even geduld hebben dan is er waterstof in mengvorm ,zodat vele huizen geen warmtepomp meer nodig hebben .Minister Wiebes , ja zelf het grote gedeelte van politiek den Haag is sinds kort voor ontwikkelingen met waterstof , terwijl ze enkele jaren geleden nog warmte-pompen aan het promoten waren.Belangrijkste zijn nu de voorbereidingen daarvoor zo snel mogelijk realiseren , bestaande leidingsystemen geschikt gaan maken voor waterstof .Daar moet de regering geld voor vrij gaan maken , Vooruit kijken en ontwikkelen in deze crisistijd , zoals Dhr Louis van Gaal afgelopen week heeft uitgelegd bij Beau op Tv , dat waterstof de toekomst heeft en hij erin geloofd en in geinvesteerd heeft.

   • g van dijk schreef:

    klopt JOS dit is nu een goede reactie zo is het ik ben extreem gevoelig
    voor lage frequenties en dat heb ik opgelopen door langdurig bloot
    gesteld te zijn aan lage frequenties volgens mijn KNO arts ik kreeg een warmtepomp op mijn dak en dat heb ik geweten! na verloop van tijd
    werd de herrie steeds erger en ik wist het niet op te lossen heb alles geprobeerd van ruzie tot gemeente pandbrigade politie en noem maar op uiteindelijk heb ik op advies van de KNO arts maar besloten te verhuizen na een jaar ellende maar ja hier staat er ook een de enige in de buurt en ook nog 4 huizen verder in het woonblok en het is bijna net zo erg! de hele godganselijke dag ratelt hij maar door dat zijn lage frequenties echt doodziek ben ik er van en weet weer geen oplossing

    • jos schreef:

     Beste Mr van Dijk . Veel mensen weten namelijk niet dat ze HSP, er zijn.In uw situatie kunt er voor kiezen om te gaan te verhuizen naar een rustige plek ergens op het platte land , waar u nauwelijks last heeft van geluid zeker met lage frequenties , of er zijn praatgroepen voor HSP,ers op b.v. facebook waar u door te chatten met andere HSP,ers, handvaten kan verkrijgen van hoe om te gaan met uw huidige situatie , soms zijn er simpele oplossingen , door ervaringen verkregen .

 2. P.B. schreef:

  Simpel warmte pomp hoor niet!
  Werkt ook 3a4 maanden slecht.
  Koste bijna niks alles tweedehands.
  Na deel verbruikt ook nooit iets.

 3. Kris schreef:

  Wat is de kostprijs van dit model? Is dit een standaard model voor warmtepompen met 1 ventilator?
  Mvg
  Kris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.