fbpx
Nieuws

Stappenplan voor betaalbare BENG

Vereniging De Nieuwe Aanpak (DNA) in de Bouw heeft een stappenplan ontwikkeld voor een betaalbare BENG. Op de AZEB-routekaart (Affordable Zero Energy Buildings) staat in 17 stappen hoe tot dat punt komt. Deze wordt gepresenteerd op het AZEB-slotcongres op 24 maart tijdens Building Holland.

De AZEB-methode integreert bestaande oplossingen voor techniek en organisatie in 17 stappen verdeeld over de 4 fases: Initiatief, Ontwerp, Bouw, Gebruik & Onderhoud, aangevuld met één fase op organisatieniveau: Verhoog je impact. De routekaart is ontwikkeld voor nieuwbouw en ook voor renovatie bruikbaar. De meeste stappen zijn onderling gerelateerd en afhankelijk van elkaar. Ze zijn technisch van aard en ook afkomstig van andere kennisgebieden, zoals financiën, contractering en procesmanagement. Het is een praktische methode die structuur biedt voor een transparant afspraken- en beslisproces en een zeer efficiënt ontwerp- en uitvoeringsproces.

De methode is al verkrijgbaar in het Engels. Vanaf februari/maart is de methode met de ontwikkelde praktische hulpmiddelen beschikbaar via e-learning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.