fbpx
Nieuws
Start bouw duurzaamste woningen in Eindhoven

Vorige week begon in de Aireybuurt in Eindhoven de bouw van duurzame huurwoningen volgens het principe van ‘The Natural Step’. De wijk dient als proeftuin voor duurzame producten en technieken.

 

Het project, dat wordt gebouwd in opdracht van Woonbedrijf, bestaat uit 56 appartementen, 12 zorgappartementen en 14 rijwoningen. Een grote groep geïnteresseerden werd al vanaf de start bij het project betrokken en dacht mee over het duurzaam woon- en leefconcept.

 

Lage EPC

De woningen krijgen een zeer lage EPC van 0,09 en een GPR-gebouwscore van 9,0 voor het onderdeel ‘Energie’ en voor de overige onderdelen gemiddeld een 7,7. De daken van de woningen en de appartementen worden voorzien van zonnepanelen. Er start verder een pilot met een IRWES-unit op het dak van de appartementsgebouwen, een systeem dat windenergie in een stedelijke omgeving kan opwekken. De woningen krijgen een huurprijs onder de huurtoeslaggrens van euro 710,-.

 

The Natural Step

The Natural Step is een principe waarbij zo weinig mogelijk materialen worden gebruikt die schadelijk zijn voor het milieu. Verder worden bij de sloop alle vrijkomende materialen zo optimaal mogelijk gescheiden zodat hergebruik mogelijk is. Heijmans bouwt de woningen in opdracht van Woonbedrijf. Ook het onderhoud en het beheer voor de duur van 15 jaar is bij Heijmans ondergebracht in een Design, Build en Maintain-contract.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.