fbpx
Nieuws

Startup levert concrete opdrachten

De startup De Energiebespaarders lanceert deze week op de VSK een bijzonder platform om opdrachten te genereren. De digitale omgeving, kosteloos voor installateurs, vormt een brug tussen consumenten en professionals in de markt van energiebesparing, en maakt hierbij gebruik van een app met beeldherkenning. De app gaat dit jaar live. De startup is gestart met het werven van installateurs die willen deelnemen, en heeft al de interesse van veel bedrijven gewekt.

Reallife energierapport

Op het platform worden een groot aantal energiebesparende werkzaamheden aan de woning aangeboden in een online vorm. Met de app kunnen particulieren een reallife energierapport van hun woning maken, inclusief foto’s en specificaties. De Energiebespaarders maken van de aanvragen concrete offertes, inclusief stukslijsten, die vervolgens worden neergelegd bij aangesloten lokale installateurs, die met eigen inkoop en uurtarieven de klus kunnen klaren.

Airbnb en Uber

De werkwijze is een groot verschil met zogeheten leadgenerators die niet verder gaan dan generieke standaardformulieren. Op de VSK polsen de initatiefnemers, Jeffry Broek en Mark Zaal, de interesse onder installateurs. In het januarinummer van Installatie en Sanitair een artikel over het initiatief. “Onze ervaring is dat bij de gemiddelde energiecheck de branche gauw weer terugschiet in klassiek rolmodel van offertebezoek, prijsvergelijk en gehengel naar een opdracht”,  zegt het duo in vakblad Installatie en Sanitair. De Energiebespaarders moet een Marktplaats voor energiebesparing worden, met een knipoog naar startups als Airbnb en Uber, waarbij gebruikers reviews plaatsen over het geleverde werk.

Met het model kwam het Amsterdamse duo in de finale van de Herman Wijffels Innovatieprijs. Vooral de schaalbaarheid van de startup, en de techniek in de app werd geroemd. De beeldherkennende app kan oppervlakte berekenen, techniek herkennen; hierdoor is volgens de iniatiefnemers een goede offerte te maken.

Ontzorging en rompslomp

Particulieren worden ontzorgd op het gebied van offertes, krijgen gegarandeerd een marktconforme prijs en een vakman over de vloer. Installateurs (SEI/Sterkin erkend) worden ontdaan van nutteloze offertes, administratieve rompslomp en facturering, maar houden wel regie over hun werk. Installatiebedrijven kunnen gratis instappen, en opdrachten accepteren wanneer het hen uitkomt. Het verdienmodel van De Energiebespaarders is een percentage op de uitgevoerde klus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.