fbpx
Nieuws

Startup-pluim voor Triple Solar

De warmtepomppanelen van het Nederlandse Triple Solar maken deel uit van de top 100 meest invloedrijke en meest innovatieve startups in de energietransitie wereldwijd.

De Top 100 Start Up Energy Transition (SET100) wordt samengesteld door World Energy Council. Uit 90 landen hebben meer dan 570 startups op het gebied van energie zich aangemeld en slechts twee Nederlandse bedrijven zijn in de Top 100 Startup Energy Transition-lijst terechtgekomen.

Paneel als bron voor warmtepomp

Triple Solar produceert PVT-panelen die worden aangesloten op een water/water-warmtepomp. Hiermee is het mogelijk om vanaf het dak de bron voor een warmtepomp te vormen zonder buitendeel, zoals bij lucht/water-warmtepompen. In het PVT paneel is zowel een thermisch, als een stroomopwekkend paneel verwerkt. Het systeem levert dus naast warmte ook zonnestroom.

De SET100 is een jaarlijkse verkiezing van de 100 beste start-ups van de Start-Up Energy Transition (SET). Het gaat hierbij om de meest innovatieve en veelbelovende start-ups, die de energietransitie tot een fundamenteel onderdeel van hun innovatie maken. Van de twee Nederlandse bedrijven in de top100 is Triple Solar verkozen in de categorie “Hernieuwbare Energie & Materialen”. Het andere Nederlandse bedrijf is Jungle, verkozen in de categorie “Digitale Energie Systemen”.

Check hier de complete lijst van de SET100.

Cees Mager, oprichter en CEO van Triple Solar: “Het is de kroon op het harde werk van ons hele team. “

Platform voor startups

De SET100 werd voor het eerst gelanceerd in 2017, met als doel jonge bedrijven een platform te bieden om hun toekomstgerichte ontwerpen te presenteren. De SET100-lijst biedt een uitgebreide verzameling bedrijven, zowel geografisch als in alle sectoren van het duurzame energieveld. Het SET-platform wordt mogelijk gemaakt door het Duitse Energieagentschap (DENA), in samenwerking met de World Energy Council.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.