fbpx
Nieuws

‘Steeds meer bedrijven in gevarenzone’

Steeds meer bedrijven in gevarenzone'

De conjunctuurenquête van Uneto-VNI laat zien dat de orderportefeuilles onderverminderd onder druk staan. De branchevereniging ondervroeg 73 lidbedrijven naar hun ervaringen.

Door de malaise in de nieuwbouw, de teruglopende investeringen van bedrijven en overheid en het geringe consumentenvertrouwen komen steeds meer bedrijven in de gevarenzone. Uneto-VNI voorzitter Titia Siertsema: “Het aantal faillissementen en ontslagen neemt hand over hand toe. Al meer dan 10.000 werknemers hebben de laatste 12 maanden hun baan verloren.” Alleen renovatiewerkzaamheden laten het derde kwartaal een positiever beeld zien. De introductie van het lage btw-tarief houdt hier de schade beperkt.

Productievolume

De sector heeft sinds het begin van de economische crisis een kwart van het productievolume zien verdwijnen. Dit jaar incasseert de sector een daling van 3 à 4% en in 2014 zal het er nauwelijks beter op worden. Het totale productievolume in de installatiebranche komt in 2014 waarschijnlijk uit op 9,9 miljard euro. Ter vergelijking: in 2009 was dat nog 13,8 miljard.
Hieronder vindt u het conjunctuuronderzoek derde kwartaal 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.