fbpx
Nieuws

Stil VRF-systeem voor de binnenstad

LG heeft een VRF-systeem gelanceerd met een losse condensor en compressor, waarbij de compressor binnen kan worden geplaatst. Het resultaat: geen herrie op straat en geen ontsiering van de buitengevel.

De Multi V Modular werd vorige week officieel gepresenteerd op de MCE-installatiebeurs in Milaan en deze dinsdag was het de beurt aan Nederland, waar de installatie getoond werd bij het LG/Centercon Kickoff Event in het Nationaal Militair Museum in Soest.

In veel binnensteden zijn strenge geluidsnormen of is er geen plaats voor het plaatsen van een buitendeel, of is er geen toestemming om esthetische redenen. Bij de Multi V Modular is de condensor (ARUN050GME0) onopvallend weggewerkt in de gevel, en gaat de aangezogen lucht pas binnen langs de compressor (ARUN050LMC0).

Fluisterstil

Dat betekent: geen geluid buiten, terwijl ook de compressor “fluisterstil” is, zegt Roel Drenth, accountmanager LG Climate Solutions bij Centercon. “Je kan hem bij wijze van spreken naast je bureau plaatsen.”

Aan het 14 kW-systeem kunnen maximaal 10 binnenunits gekoppeld worden, die afzonderlijk bedienbaar zijn, en waarbij dus koeling én verwarming mogelijk is. De maximale afstand tussen de compressormodule en de condensormodule is 30 meter, terwijl de maximale afstand tussen de binnenunits en de compressormodule 70 meter is.

In Nederland is er inmiddels één systeem verkocht, verklapt Drenth, bij een bank in een Noord-Hollands dorp. Maar waar precies, dat houdt hij nog even geheim.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.