fbpx
Nieuws

Er komen nieuwe subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van sociale huurwoningen. Verhuurders kunnen vanaf april tot 6.000 euro tegemoetkoming krijgen als ze tenminste twee verduurzamingsmaatregelen nemen.

Dan gaat het bijvoorbeeld om een ventilatiesysteem met CO2-sturing of warmteterugwinning (WTW) met een rendement van tenminste 90% of het aanbrengen van dakisolatie, zolder- of vlieringvloerisolatie.

Huurwoningen verduurzamen

Private verhuurders moeten de komende jaren investeren in woningverduurzaming, maar hun investeringsruimte is ingeperkt door de huurbevriezing van gereguleerde huurwoningen. Met de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) wil minister Hugo de Jonge private verhuurders met gereguleerde huurwoningen stimuleren te investeren in woningverduurzaming.

330.000 woningen

Naar schatting komen zo’n 330.000 woningen van private verhuurders in aanmerking voor deze subsidieregeling. Het gaat specifiek om deze typen verhuurders, omdat zij niet profiteren van het afschaffen van de verhuurderheffing, die corporaties wél financiële speelruimte heeft gegeven om te verduurzamen.

Technieken als zonneboilers en warmtepompen vallen niet onder de regeling, omdat die onder de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) vallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.