fbpx
Nieuws

Techniplan mag de bodem in

Techniplan Adviseurs heeft de BRL SIKB 11000-certificering behaald voor het ontwerp van het ondergrondse deel van open bodemenergiesystemen. Techniplan kan nu adviseren over zowel het boven- én ondergrondse deel van bodemenergiesystemen.

Voor het boven- en ondergrondse deel van bodemenergiesystemen bestaan twee aparte beoordelingsrichtlijnen: De BRL SIKB 6000-21 en BRL SIKB 11000. Techniplan Adviseurs is nu gecertificeerd voor beide richtlijnen.

De BRL SIKB 11000 is de beoordelingsrichtlijn voor het ontwerp van het ondergrondse deel van bodemenergiesystemen. Bedrijven en adviesbureaus die betrokken zijn bij het ontwerp en de exploitatie van deze systemen moeten voldoen aan wettelijke eisen. Partijen die niet gecertificeerd zijn, mogen hier geen advieswerkzaamheden voor uitvoeren.

Binnen de BRL SIKB 11000 bestaan acht scopes, waarvoor Techniplan Adviseurs de certificering voor het ontwerp van open bodemenergiesystemen in bezit heeft (scope 1a). Dit zijn de bodemenergiesystemen voor grootschalige projecten, waarbij grondwater omhoog wordt gepompt, in tegenstelling tot gesloten bodemenergiesystemen waarbij een bodemlus wordt ingezet en die meestal bij kleinere projecten voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.