fbpx
Nieuws

Themapark over bouw geopend

Op vliegveld Twenthe is het tijdelijke themapark Wij Bouwen de Toekomst geopend. Dit gebeurde door algemeen directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland, samen met burgemeester Roelof Bleker van Enschede en bijna 150 kinderen. Het themapark laat kinderen (en hun ouders) zien en ervaren hoe breed de bouw- en technieksector is en hoe mooi het is om in deze sector te werken.

Het themapark is een initiatief van brancheorganisaties Bouwend Nederland en Techniek Nederland. Wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een woning? Welke materialen worden er gebruikt en welke machines rijden er rond op de bouwplaats? Op themapark Wij Bouwen de Toekomst krijgen jonge kinderen en hun ouders antwoord op deze vragen. De familie Bouwer neemt bezoekers mee in een theaterstuk vol muziek en interactie. Daarnaast zijn er veel activiteiten. Van een heuse torenkraan tot een elektrafabriek, een verkeersplein en het grootste riooldoolhof wereldwijd. Ook zijn er workshops te volgen, zoals een houten huisje maken met een lasercutter of een robot trucjes laten doen op een zelfgemaakte plattegrond.

Bouwers van de toekomst

Al langere tijd spant de bouw- en technieksector zich in om het tekort aan bouwpersoneel op te lossen en te zorgen voor voldoende aanwas. Algemeen directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland: “Met dit themapark investeren we in de jeugd. We willen kinderen en hun ouders meegeven dat er voor iedereen plek is om te werken in onze mooie sector. Werken in de bouw en techniek kan op alle niveaus van vmbo tot wo. Veel kinderen weten nog niet hoe leuk het kan zijn om iets te bedenken, maken en het ook nog te bouwen. Daarom zetten we nu deze voor ons compleet nieuwe vorm van arbeidsmarktcommunicatie in.”

Bouwend Nederland ontwikkelde het park met Kibeco, bekend van Dinopark en Big Insects. De bekroonde producent Van Hoorne Entertainment schreef het theaterstuk. Meer informatie en het kopen van tickets kan hier.

Beluister hieronder ook de podcast die Bouwend Nederland maakte over het themapark.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.