fbpx
Nieuws

Een batterij met een brein: zo kondigen de energieleverancier Tibber en het Zweedse Polarium de komst van thuisbatterij Homevolt aan. De thuisbatterij die kan anticiperen op vraag en aanbod komt begin volgend jaar naar Nederland.

Veel Nederlanders zijn druk bezig met het elektrificeren en verduurzamen van hun huis. Om in te spelen op het groeiende aanbod van duurzame energie en een deeloplossing te bieden voor congestie op het elektriciteitsnet kondigen energieleverancier Tibber en Polarium de eerste AI-gestuurde thuisbatterij aan: Homevolt. De thuisbatterij brengt Tibber’s app samen met de circulaire batterijtechnologie van het Zweedse Polarium. Het AI-algoritme helpt consumenten met het besparen van energie en de thuisbatterij voegt tegelijkertijd meer flexibiliteit toe aan het net.

De Homevolt is begin 2024 beschikbaar in Nederland. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Batterij tegen netcongestie

De thuisbatterij helpt consumenten bij het verlagen van hun energiekosten en het stabiliseren van het elektriciteitsnet. Door geavanceerde technologie slaat de Homevolt stroom op wanneer er veel stroom beschikbaar is en levert het terug aan het net wanneer de vraag piekt. Hiermee kunnen consumenten flink besparen op hun energiekosten, vergroten huishoudens hun zelfvoorzienendheid en creëert het een duurzaam en betrouwbaar energiesysteem voor de toekomst.

Sturen op vraag en aanbod

“De combinatie van hardware en software is wat Homevolt uniek maakt” zegt Edgeir Aksnes, CEO en medeoprichter van Tibber. “De Homevolt combineert de  batterijtechnologie van Polarium met onze slimme Tibber-app. Zo kan de consument de flexibiliteit van het elektriciteitsnet optimaal benutten, met het oog op congestie op het Nederlandse elektriciteitsnetwerk helpt dat uiteindelijk iedereen.” Mensen met flexibele energiecontracten hebben met opslagcapaciteit, zoals bijvoorbeeld ook een tapwatervat van een warmtepomp, mogelijkheden om te sturen op prijs en/of duurzaam aanbod.

“Energieopslag is de ontbrekende schakel in het duurzame energiesysteem van de toekomst. We zijn daarom verheugd om Homevolt te lanceren, waardoor energieopslag voor huishoudens toegankelijker wordt. De Homevolt is revolutionair in de energiewereld omdat het de flexibiliteit van het net optimaal benut”, zegt Stefan Jansson, CEO en medeoprichter van Polarium.

1 reactie op “AI gestuurde batterij volgend jaar op markt.

  1. Piet Roelofsen schreef:

    Energieopslag zit ik op te wachten, maar wat gaat dat kosten het moet betaalbaar
    zijn???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.