fbpx
Badkamer in beeld

Toilet in liftschacht van 18 meter

Het mooiste toilet van Nederland staat in Arnhem, in de liftschacht van rooftop bar Blou in Hotel Haarhuis. Het bijzondere toilet wint de jaarlijkse verkiezing van 123toilet.nl.

Het is een spectaculaire belevenis: naar het toilet gaan bij het Best Western Plus Hotel Haarhuis in Arnhem. De gender-neutrale wc-ruimte is aangelegd in een ongebruikte liftschacht en om de bezoeker wat spektakel te bieden kreeg het toilet een vijf centimeter dikke glazen bodem.

De diepte van achttien meter onder je zie je pas als je doortrekt of gebruikmaakt van het fonteintje. Bij gebruik van het toilet laten verschillende lichteffecten de diepe schacht zien die in de kelder eindigt. Er is ook een speciale knop waar bezoekers de verschillende lichteffecten zelf kunnen kiezen.

(tekst gaat verder onder video)

Idee en uitvoering

Tom Leeuwen is hoofd van de Technische Dienst en verantwoordelijk voor zowel idee als de bouw. “Eerst was het zo dat je naar beneden moest om een toilet te vinden, dus daar moest wat op bedacht worden, maar eigenlijk was er geen ruimte. Omdat er in het verleden – met het oog op de toekomst – een tweede liftschacht aangelegd was, leek het ons een goed idee om die nu maar eens te gaan gebruiken. We maakten plannen en zorgden zelf voor de uitvoering, op de glazen vloer en het frame na waarop de constructie rust; dat werd uitbesteed.”

Juryvoorzitter Michael Bartelet van 123toilet.nl laat weten dat de winnaar in alle opzichten uitblinkt. “Het interieur bestaat uit blauw marmer gecombineerd met een gouden wasbak en nissen met kostbare goud-geëtiketteerde flessen Cristalchampagne van huismerk Louis Roederer. Naast het bijzondere concept is de uitvoering zeer gedetailleerd uitgevoerd met daarnaast oog voor de juiste hygiëne en comfort. Een bezoek aan dit toilet levert een feeërieke en tegelijk adembenemende ervaring op. Met recht de winnaar van de Gouden Kraan”.

Roofdrop

Het hotel schreef een publiekswedstrijd uit om een passende naam te verzinnen voor deze opvallende toiletruimte. Uit een kleine duizend inzendingen werd tijdens de uitreiking van de Gouden Kraan de naam “The Roofdrop” verkozen als meest passende naam.

Eerdere winnaars

Eerdere winnaars van de Mooiste Toilet-verkiezing zijn: Villa Ruimzicht in Doetinchem (2009), Restaurant Fred in Rotterdam (2011), College Hotel Amsterdam (2013) en het W Hotel in Amsterdam (2018). De professionele en onafhankelijke jury bepaalt de winnaar en bestaat dit jaar uit Michael Bartelet (123toilet.nl), Sander Ekhart (MTS-Euro Products), Rico Gerardu (Geberit ), Remco Knoester (ecBase) , Jetze Paulusma (De Staat van Creatie) en Pieter J. Bogaers (BijzondereRestaurants.nl).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.