fbpx
Nieuws

Na het uitbrengen van het veelgebruikte rapport Programma van Eisen (PvE) Gezonde Kantoren kun je vanaf nu online je eigen PvE samenstellen. Per deelaspect kies je het gewenst ambitieniveau. Zo ontstaat er een maatwerk PvE, specifiek gericht op jouw gebouw.

Het PvE is ontwikkeld door Binnenklimaat Nederland, Platform Duurzame Huisvesting, RVO en TVVL. Zo krijg je als gebouweigenaar handvatten om een gezond, comfortabel en productiviteit-bevorderend binnenklimaat te waarborgen. Regels en eisen voor kantoorgebouwen waren er altijd al, maar niet bij elkaar gebracht in één document. Daarom werd in 2018 het Programma van Eisen Gezonde Kantoren opgesteld. Inmiddels is het PvE Gezonde kantoren door veel installateurs, adviseurs en opdrachtgevers toegepast.

Vooraf eisen formuleren

Uitgangspunt is om bij nieuwbouw en renovaties van kantoren vooraf eisen te formuleren, waarop ontwerpers, installateurs en aannemers hun plannen kunnen baseren. Het PvE bestaat uit vier onderdelen: lucht, klimaat (thermisch binnenklimaat), licht en geluid, waarbij voor elk onderdeel wordt gewerkt met drie ambitieniveaus (A t/m C). Een C betekent dat je al presteert boven de wettelijke normering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.