fbpx
Nieuws

Topcoaches van het jaar zijn bekend

De topcoaches van de technische installatiebranche 2017 zijn bekend. Edwin van Brakel van Gooiland Elektro uit Hilversum is topcoach van het jaar 2017 voor het MKB. Namens het Grootbedrijf won Wijnand Pul van Hollander Techniek uit Apeldoorn. Anthony Brak van Installatiewerk Noord-Oost Flevoland uit Leeuwarden werd topcoach van het jaar 2017 voor het Opleidingsbedrijf. De verkiezing is geïnitieerd en georganiseerd door OTIB, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf.

Jury

Ruim 700 Topcoaches zijn afgelopen jaar door hun leerlingen, werkgevers en collega’s genomineerd en getoetst aan negen criteria voor coachend en vakinhoudelijk begeleiden. De deskundige jury bestond dit jaar uit Dennis van de Geest (ambassadeur TopStarters), René van Tol (SBB brancheoverkoepelend praktijkbegeleider 2017), Zwanny Naber ((vice)voorzitter OTIB namens FNV), Toon Gerbrands (directeur PSV), Doekle Terpstra (voorzitter Uneto-VNI) en Loek Nieuwenhuis (lector beroepspedagogiek).

Verschil maken

Uneto-VNI-voorzitter Doekle Terpstra benadrukte tijdens de bijeenkomst het belang van topcoaches: “Dit is een geweldig initiatief van OTIB. Ik gun iedereen een goede coach aan het begin van zijn of haar loopbaan. Coaches maken het verschil en bieden jongeren een vliegende start binnen de branche.”

Het overdragen van technische vakkennis is het belangrijkste van coaching, volgens Terpstra. Maar het gaat volgens hem ook goed samenwerken, klankborden, afspraken nakomen en je inleven in de vraag van de klant. Hij vindt coaching binnen een bedrijf daarom ook erg belangrijk.

Winnaars

De topcoaches waren alle drie zeer verrast met hun prijs. Maar bovenal zijn zij trots op hun leerlingen. Mede dankzij de passie en het enthousiasme van deze topcoaches kunnen zij uitgroeien tot vakmensen. Want daar doe je het voor, volgens Topcoach Edwin Ten Brakel: “Mensen hun plek laten vinden binnen het bedrijf én de branche.”

Wijnand Pul: “Leerlingen mogen hier alles worden, behalve ongelukkig.” Wat de grootste uitdaging is voor een praktijkbegeleider? Anthony Brak: “jongeren voor ons vakgebied te motiveren en inspireren. Bedrijven doen geen zaken met de tent maar met de vent.”

De Topcoaches van het Jaar 2017 ontvangen een cheque van 2.500 euro en de Topcoach-wisselbeker. De directeur van OTIB feliciteert de drie winnende Topcoaches van harte, maar benadrukt dat alle coaches in de installatiebranche vandaag in de schijnwerpers staan voor hun fantastische werk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.