fbpx
Nieuws

Uitbreiding meerlagenleiding voor gas

Uitbreiding meerlagenleiding voor gas

Het meerlagenleidingsysteem voor gastoepassing van Uponor heeft nieuwe muurplaten en T-stukken voor de Nederlandse markt. Het systeem was er al in een variant voor verwarming, koeling en drinkwater.

 

Het MLC-G systeem van Uponor, in Nederland geïmporteerd door Nathan, bestaat uit een hoogwaardige Meerlagenleiding, een fittingassortiment en de benodigde veiligheidsverdelers en stromingsbeveiligingsschakelaars. 

 

Kunstof en metaal

Bij de gele gasleiding worden de voordelen van kunststof en metaal op compacte wijze met elkaar gecombineerd. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de 20 mm, 25 mm en 32 mm leiding uit meerdere lagen: een binnen- en buitenleiding van PE-Xb met daartussen diverse hechtfilms en een overlappend in de lengterichting gelaste aluminiumbuis. Door deze combinatie is de leiding zuurstofdiffusiedicht, corrosiebestendig, flexibel en tegelijkertijd vormvast. De leiding is eenvoudig te buigen en blijft in de gewenste vorm staan. 

 

MLC_gas_Fittings_1Muurplaten en T-stukken

Ook in de bijbehorende fittingen en muurplaten van het gasassortiment voert de kleur geel de boventoon waardoor het systeem direct wordt geïdentificeerd als een gasinstallatie. Op verzoek van Nederlandse installateurs zijn nu 20-20-20 mm T-stukken en 25 mm gas-muurplaten aan het assortiment toegevoegd. De messing vertinde fittingen hebben RVS pershulzen en twee gele, aardgasbestendige O-ringen. Het systeem heeft het gascertificaat voor aardgas en de Gastec QA 198 certificering. 

2 reacties op “Uitbreiding meerlagenleiding voor gas

  1. Rins schreef:

    Volgens mij gebruiken we dit al een jaar of 5! Waarom dan nu dit artikel.

  2. @rins schreef:

    Klopt. De muurplaten en t stukken zijn nieuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.