fbpx
Nieuws

Uponor: ook elektrische matten

Het Duitse Uponor stort zich ook op elektrische vloerverwarming. De fabrikant, vooralsnog bekende van verschillende watergevoerde systemen, presenteert op de Installatie Vakbeurs in Hardenberg Comfort E.  De uitbreiding richt zich vooral op de woningrenovatie, en de trend van all-electric, waarbij de rol van duurzame elektriciteit in het verwarmen van goed geïsoleerde woningen steeds groter wordt. Uponor, in Nederland vertegenwoordigd door Nathan Benelux, heeft door de toevoeging een nog breder leverprogramma gekregen.

Nat en droog

Het elektrische vloerverwarmingsprogramma Comfort E is er in twee versies: de ‘natte’ variant, een kabelmat van 3 mm dik, is geschikt voor vloerafwerking met keramische of gietvloeroplossingen. De mat bestaat uit een dubbel geïsoleerde draad die over de volledige lengte aan de mat is vastgenaaid. Voor droogbouwoplossingen, dus vloerafwerking met parket, laminaat of tapijt heeft Uponor een aluminium isolatiemat van 2 mm dik waarop de verwarmingsdraad is bevestigd. Beide systemen zijn toepasbaar in zowel nieuwbouw als bij renovatie. De aluminiummatten worden direct onder bijvoorbeeld het laminaat aangebracht. Optioneel zijn isolerende platen verkrijgbaar. 

Reactietijd hoger dan traditioneel

Beide uitvoeringen onderscheiden zich volgens Nathan door de geringe opbouwhoogte en de snelle montage. “Doordat de kabel over de volle lengte van het product aan de matten bevestigd is, wordt een optimale warmteverdeling en een minimale reactietijd van het verwarmingssysteem bereikt” Voor de aansturing van de elektrische systemen is er keus uit drie ruimtethermostaten: een eenvoudige met draaiknop, een digitale variant en een volledig programmeerbare luxe thermostaat.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.