fbpx
Nieuws

Vaillant komt met combiwarmtepomp

Vaillant komt met combiwarmtepomp

Het Duitse Vaillant komt met een nieuw warmtepompconcept voor zowel lucht- als grondgebonden toepassingen.

 

 

Dit liet de fabrikant zien op de Bouwbeurs in Utrecht. De flexoTHERM/flexoCOMPACT exclusive, zoals het combiwarmtepomp-concept heet, heeft COP’s van 4,7 (lucht), 5,1 (brine) en 5,6 (water), heeft actieve koeling en kan optioneel met passieve koeling worden uitgevoerd. De flexoTHERM solowarmtepomp komt in vermogen van 5, 8, 11, 15 en 19 kW op de markt, de flexoCOMPACT combiwarmtepomp met 175 liter rvs boiler komt in vermogens van 5, 8 en 11 kW beschikbaar. De installatie is te combineren met aroTHERM buitenunits voor vermogens tot 22 kW. De combiwarmtepomp kan zowel op de begane grond als op de verdieping geplaatst worden doordat de boiler en warmtepomp gescheiden kunnen worden getransporteerd.

Vaillant presenteerde zich op de beurs vooral van haar duurzame kant. Zo werd ook uitgebreid stilgestaan bij het modulaire systeem geoTHERM hybride air, die in combinatie met een combiketel een integrale oplossing kan bieden voor ventilatie, verwarming en warm water en de vorig jaar geintroduceerde allSTOR-buffervaten.

 

2 reacties op “Vaillant komt met combiwarmtepomp

  1. warmtepompen schreef:

    graag wat meer informatie wat betreft kosten in verhouding tot investering ? of terug verdien model mvdgr a-ronwildschut installatie bedrijf

  2. A.Verstegen schreef:

    kan een buitenunit warmtepomp in een bijkeuken geplaatst worden. is dan het geluidsniveu niet te hoog ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.