fbpx
Nieuws

Laagste doucheput ter wereld’

Laagste doucheput ter wereld'

Easy Drain claimt de laagste doucheput ter wereld met een uitloop van diameter Ø50 te hebben. De doucheput heeft een inbouwdiepte van 60 mm.

 

 

De put, de Aqua Compact, geïntroduceerd op de Bouwbeurs, is vooral een oplossing voor renovatie van badkamers. Hier is de inbouwdiepte van de douche-afvoer veelal leidend bij de hoogte van de (afwerk)vloer. De put heeft een afvoercapaciteit van 33 liter/minuut, is voorzien van ABS sifonhuis, ABS waterslot en is met een verstelbare uitloop van Ø50 of Ø40 direct aan te sluiten op de afvoerleiding. Het rvs-rooster meet 15 bij 15 centimeter. Easy Drain is vooral bekend van de douchegoten, maar heeft de afgelopen jaren ook een breed assortiment doucheputten geïntroduceerd.

 

6 reacties op “Laagste doucheput ter wereld’

 1. Bram Strookman schreef:

  Gelul met 60 mm.
  Apollo voert al een aantal jaren een doucheput met een diepte van 40 mm!
  Zie http://www.apollo-aqua.nl

 2. Johan Theuns schreef:

  Door renovatie wil ik een lage douche afvoer inbouwen, heeft apollo – aqua ook inbouwtekeningen ?

 3. S. Sloot schreef:

  De Easy Drain Aqua Compact is de laagste doucheput met een aansluiting voor DN50 afvoerleidingen en heeft een totale inbouwhoogte van 60 mm (inlcusief waterslot).

  Apollo levert douchebakken van 40 mm exclusief sifon! Op de website van Apollo is te lezen dat naast de 40 mm inbouwdiepte nog een sifon van minimaal 65 mm hoogte nodig is voor de afvoer, totaal dus meer dan 10 cm inbouwhoogte!

 4. ognaar schreef:

  Misschien wel laag maar ook regelmatig leeg (gezogen?).
  Verder sluit het kunststof binnenwerk niet goed af en geeft dus riool lucht in de badkamer.
  Bekend probleem????

  • IHH Kremer schreef:

   Geachte Ognaar,
   Spijtig te vernemen dat u hinder ondervindt.
   Het door u beschreven probleem is bij ons niet bekend. Ten minste; niet specifiek op ons product. Het leeg trekken van een sifon duidt eerder op een beluchtingsprobleem en kan bij ieder sifon gebeuren.
   Het niet sluiten van het binnenwerk is ook geen herkenbaar probleem.
   Wij willen het graag voor u oplossen en wij verzoeken u dan ook om uw probleem kenbaar te maken bij uw groothandel zodat wij uw punt kunnen bekijken met als doel het voor u op te lossen.

 5. AJ schreef:

  “Verder sluit het kunststof binnenwerk niet goed af en geeft dus riool lucht in de badkamer.”
  hier precies het zelfde probleem de “dop” met o-ring sluit het gat niet goed af de dop past niet goed en zit daarom snel scheef waardoor rioollucht langs de dop trekt. met een hoop vasaline tijdelijk geur vrij. Easydrain dit is een productie fout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.