fbpx
Nieuws

Vaillant stapt in airco en infrarood

Vaillant gaat in Nederland airconditioning en infraroodpanelen verkopen. Ook komt het bedrijf met elektrische cv-ketels en fancoil-units.

De stap is een antwoord op de groeiende vraag naar elektrische oplossingen waarbij geen gebruik gemaakt wordt van aardgas. Vaillant is in Nederland vooral bekend van de cv-ketels en warmtepompen. In Duitsland is het merk een totaalleverancier, en levert het bijvoorbeeld ook ventilatiesystemen.

Infrarood

De infraroodpanelen, panelen van 17 mm dik, zijn stralingsverwarmers die warmtestralen die worden geabsorbeerd door alle vaste objecten in een ruimte. Vaillant heeft in de eloMENT in een vermogensbereik tussen 320 en 1000 Watt.

Per paneel kan tussen de 5 en 18 vierkante meter worden verwarmd. De panelen hebben een draadloze thermostaat en ontvangers. Infraroodpanelen kunnen goed ingezet worden voor lokale verwarming, van bijvoorbeeld badkamer, studeer/werk- of slaapkamer. Ook wordt de techniek ingezet voor studio’s of appartementen.

Airco

De airco’s van Vaillant zijn er in monosplitsystemen van 2,5 tot 6,5 kW. De multisplits (maximaal vier binnendelen zijn er van 4 tot 8 kW. Vaillant heeft de welbekende wandhangende cassette, een vloermodel, en een inbouwmodel cassette.

De climaVAIR heeft een stille modus en zuivert de lucht met ionisering. Door het aanmaken van negatieve ionen kunnen positief geladen deeltjes uit de lucht worden gevangen. De apparaten zijn in feite lucht/lucht-warmtepompen die ook voor verwarming kunnen worden ingezet. Zo worden airconditioners ook nog wel eens ingezet voor (bij)verwarming van bijvoorbeeld een zolder, slaapkamer of kleine woonkamer. Nieuw zijn ook de fancoil-units, in wand, plafond, console-variant en in een uitvoering voor kanaalmontage. Deze zijn in vermogens van  1,3 tot 20,1 kW (verwarming) en 1,7 tot 11 kW (koeling) op de markt.

Elektrische ketels

De elektrische ketel van het merk heeft acht verschillende types in een vermogensrange van 6-28 kW. De eloBLOCK kan als solo toestel worden ingezet maar ook als bijverwarmer of onderdeel in een systeem met warmtepomp, boiler en regelaars. Ook kunnen de toestellen in cascade worden opgesteld. Elektrische cv-ketels hebben weliswaar maar een COP van 1, maar kunnen prima een aanvulling of backup vormen voor meer duurzamere systemen voor verwarming en/of tapwater. De ketel heeft een ingebouwde regelaar, en is voorzien van de eBUS-communicatie die Vaillant ook op de gasgestookte toestellen heeft. In Nederland zijn meer bedrijven actief met elektrische cv-ketels, zoals specialist Masterwatt. Ook Bosch komt met een aantal elektrische toestellen naar Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.