fbpx
Nieuws

Vakbeurzen vragen versoepeling

Diverse vakbeursorganisatoren dringen bij het kabinet aan op versoepeling van de coronamaatregelen. Volgens de evenementenorganisatoren worden vakbeurzen ten onrechte over een kam geschoren met publieksevenementen zoals festivals. Deze zijn voorlopig tot 1 september nog niet toegestaan.

Bedrijven als de Evementenhal in Hardenberg, Duurzaam Verwarmd-organisator Good! en de Brabanthallen willen voor elkaar krijgen dat kleinere zakelijke evenementen al wel eerder doorgang kunnen vinden. Zij hebben hiervoor zelf al een protocol opgesteld.

Peter Groot, initiatiefnemer van ‘Veilig naar de Vakbeurs’ en het veiligheidsprotocol voor vakbeurzen: “Vakbeurzen worden georganiseerd in grote goed geventileerde hallen, waar het bezoek gemaximeerd en gespreid worden. Zo zijn vakbeurzen veel meer te vergelijken met de IKEA, Gamma of een tuincentrum en die mogen wel open.”

Eigen protocol

De vakevenementensector heeft begin mei een protocol ingediend met aanvullende maatregelen bovenop de RIVM richtlijnen. Groot wil graag dat het kabinet een uitzondering maakt. Woensdag 10 juni is hierover een overleg met het ministerie. “Vakbeurzen hebben maandenlange voorbereidingstijd nodig. Om nog iets van het najaar te kunnen maken, hebben we liever vandaag dan morgen antwoord. In Duitsland zijn vakbeurzen weer geopend.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.