fbpx
Nieuws

Veel gebruik MIA en Vamil

Veel gebruik MIA en Vamil

De investeringsregelingen MIA en Vamil waren populair in 2013. Dit blijkt uit het jaarverslag, gepubliceerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

 

In 2013 investeerden Nederlandse ondernemers met ondersteuning van de MIA en Vamil in totaal 3,7 miljard euro in innovatieve milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Dit blijkt uit het jaarverslag 2013 van de fiscale investeringsregelingen MIA (Milieu-investeringsaftrek) en Vamil (Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen). Deze regelingen leveren belastingvoordeel op voor ondernemers die investeren in innovatieve milieutechnieken.

 

Verdubbeling investeringen industrie

Industriële ondernemers verdubbelden hun investeringsbedrag, van 123 miljoen euro in 2012 naar 246 miljoen euro in 2013. Met steun van MIA en Vamil investeerde de industrie vooral in duurzame gebouwen, afvalverwerking en bijvoorbeeld in luchtzuiveringstechnieken.

 

Groene Groei

Bijna het gehele budget van MIA en Vamil is besteed aan de Groene Groei-thema’s: ‘biobased economy’, afval, bouw, voedsel, mobiliteit, water, energie en klimaat. Elektrische mobiliteit was in 2013 bijzonder in trek. In totaal investeerden ondernemers 1,8 miljard euro in zeer zuinige en in elektrische auto’s. Het gaat om ongeveer 49.000 voertuigen. In 2014 komen zeer zuinige auto’s niet meer in aanmerking voor de MIA en Vamil.

 

Asbestdaken 

Ondernemers maakten massaal gebruik van MIA en Vamil voor het vervangen van asbestdaken. In totaal saneerden bedrijven maar liefst 1,2 miljoen vierkante meter asbestplaten. Een derde van deze nieuwe daken kregen bovendien zonnepanelen. Het totale investeringsbedrag voor deze bedrijfsmiddelen steeg van 33 miljoen euro in 2012 naar 71 miljoen euro in 2013. Het jaarverslag 2013 van MIAVamil  is gepubliceerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) uit in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

1 reactie op “Veel gebruik MIA en Vamil

  1. […] de elektrische, te bereiken. Door de lage uitstoot aan stikstofoxiden voldoet de Quinta Ace aan de MIA/Vamil eisen. Ondernemers hebben hierbij een fiscaal voordeel van hun […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.