fbpx
Nieuws

Op vrijdag 22 juni ontvangt u weer een nieuwe editie van het vakblad Installatie en Sanitair. Hierin staat sanitair centraal. Zo hebben we het over de handzame scanner die heel precies de maten van een badkamer in beeld brengt. Verder ook productnieuws, een checklist legionellapreventie, een showroomreportage en: hoe wordt een bad of douchevloer van composiet eigenlijk gemaakt? Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Geheimen van de ontwerptafel

Of het nu gaat om een vuilafscheider, een NOM-unit of een schakelkast. Achter elke productontwikkeling zit een verhaal. Van eisen die een gebruiker stelt, tot wensen die een installateur heeft. Samen met de ervaren industrieel ontwerpers gaan we kijken hoe de geheimen van de ontwerptafel, uiteindelijk leiden tot slimme, praktisch toepasbare producten.

Ondiepe bron nog grote onbekende

De eisen aan verticale bodembronnen zijn streng en veel nieuwbouwwoningen krijgen daardoor een goedkopere, minder omslachtige, maar ook minder presterende lucht/waterwarmtepomp. Toch is er nog een relatief onderbelicht alternatief die zeker bij vrijstaande woningen de moeite waard van het onderzoeken is: de ondiepe bron, een korf, een sleufcollector of lamelwisselaar.

‘Er zit goud op de bank’

De roep om vaklui is groot en toch zitten er nog veel potentiële arbeidskrachten (werkloos) thuis. De makke van de 50-plusser: het leeftijdstempel, de vooroordelen en ze missen vaak de aansluiting op kennisniveau. Het overbruggen van kloven is een uitdaging die Talent4Service aanpakt. Inmiddels zijn tientallen oudere werklozen via het platform Weer aan het Werk bijgeschoold en actief in de installatiebranche.

Geïnteresseerd? Neem een (proef)abonnement of vraag een gratis proefnummer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.