fbpx
Nieuws

De rol van ventilatielucht voor het binnenklimaat van een nieuwbouwwoning kan groter zijn dan verondersteld. De techniek kan ook worden ingezet om een groot deel van het benodigd verwarmings- en koelvermogen te verzorgen.

Ventilatie gaat niet enkel meer over verse gezonde binnenlucht. Balansventilatie met warmteterugwinning wordt in toenemende mate gecombineerd met goede isolatie én warmtepomptechniek, zodat het ventilatie een aanzienlijk deel van het benodigd vermogen kan dekken. Ventilatie is veelzijdiger dan veel installateurs, bouwers en ontwikkelaars denken. Daarom gaan techneuten van Zehnder en Rensa op dinsdag 6 juni in op de technische mogelijkheden rondom ventilatie in de nieuwbouw. Sprekers bij dit ventilatie-webinar zijn technisch adviseur Jerome Corba (Zehnder) en Steven Kok (Rensa Techniek). Ze zullen vooral de beschikbare technische mogelijkheden uitleggen, met oog voor de daarbij geldende regelgeving.

Inschrijven voor dit gratis webinar kan hier. Je ontvangt dan een mail met de uitzending en de terugkijklink.

Specifiek wordt ingegaan op ventilatieoplossingen voor gestapelde bouw. Veel appartementen kunnen zowel centraal als decentraal voorzien worden van gebalanceerde ventilatielucht met warmteterugwinning. In het webinar worden hiervoor nieuwe oplossingen gepresenteerd.

Renovatie

Installateurs en bouwers die vooral met renovatie te doen hebben: op donderdag 15 juni gaan we het uitgebreid hebben over de stappen die je in bestaande bouw kunt zetten: hoe plus je een slecht of niet geventileerde woning in simpele stappen op tot een gezond en energiezuinig niveau? Aanmelden voor deze sessie kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.