fbpx
Nieuws

Viega opent groot trainingscentrum

Viega heeft in het Duitse Attendorn één van de meest innovatieve en duurzame seminarcenters in de industrie geopend. Het interactieve Viega World is een klimaatneutraal gebouw dat volgens de BIM-werkmethodiek is gerealiseerd

Het nieuwe interactieve trainingscenter van Viega, één van de grote spelers in de installatiebranche, is gevestigd nabij het hoofdkantoor in Attendorn op een terrein met een totale oppervlak van 12.000 vierkante meter. Met de nieuwbouw, waar een investering van enkele tientallen miljoenen euro’s mee gemoeid is, biedt het familiebedrijf trainings- en opleidingsfaciliteiten voor professionals. Ook Nederlandse installateurs zullen hier in het Sauerland, ten zuidoosten van Dortmund, worden opgeleid.

Bouw en energieconcept

Viega World is het eerste opleidingsgebouw in Europa dat consequent met BIM is gepland en gerealiseerd gedurende alle fasen van de bouw. De ontwikkeling van het energieconcept werd gefinancierd door de Duitse regering als onderdeel van het onderzoeksproject ‘Energie.Digital’.

Het Fraunhofer-instituut voor zonne-energiesystemen (ISE) in Freiburg en het instituut voor energie-efficiëntie en duurzaam bouwen van de RWTH Aken hebben het project wetenschappelijk begeleid. Het is reproduceerbaar en kan op andere gebouwen worden toegepast.

Nieuw opleidingshart

Viega World wordt het nieuwe opleidingshart van het het bedrijf. Jaarlijks leidt Viega al meer dan 20.000 bezoekers op in de 23 wereldwijde seminarcentra. Het gebouw zelf wordt een leeromgeving. Het pand heeft 7500 m2 trainingsruimte, 9 seminarzalen en kan 195 mensen herbergen. Viega heeft voor Viega World een seminarprogramma van 700 seminars in 20 specialistische gebieden variërend van drinkwaterkwaliteit en energie-efficiëntie tot geluidisolatie, brandbeveiliging en BIM. Viega World is ook online te bezoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.