fbpx
Nieuws

Beademingsunit rolt uit cv-ketelfabriek

De Duitse verwarmingsfabrikant Viessmann heeft een bestaande productielijn voor gasketels omgebouwd tot een productiefaciliteit voor beademingsapparatuur, geschikt voor de intensive-care-behandeling van COVID-19-patiënten.

De beademingsunits zouden een uitkomst zijn voor veel ziekenhuizen wereldwijd, omdat op veel intensive-careafdelingen hier een groot gebrek aan is. Hierbij moet wel worden vermeld dat in Duitsland zelf nu nog voldoende IC-capaciteit beschikbaar lijkt te zijn, inclusief genoeg beademingsapparatuur.

600 units per dag

Bij de ontwikkeling van de beademingsapparatuur werd samengewerkt met verschillende ziekenhuizen en universiteiten. Viessmann wacht nog op een goedkeuring van het Duitse ministerie voor Gezondheidszorg. “Als die goedkeuring er is, dan kunnen we gaan opstarten en dagelijks meer dan 600 units per dag produceren”, zegt CTO Markus Klausner in een persbericht.

In Viessmanns fabriek in het dorp Allendorf heeft het bedrijf een van de productielijnen voor HR-ketels “in een paar dagen tijd” omgebouwd tot productielocatie voor beademingsapparatuur. “Veel componenten in gasketels, zoals de elektronische gas- en luchtconnectie, konden makkelijk geschikt gemaakt worden voor de beademingsunit. Daarnaast hebben we bij Viessmann een heel flexibele productiefaciliteit, die makkelijk aangepast kan worden”, aldus het bedrijf. De ventilatoren zijn compact en kunnen zowel gebruik maken van zuurstoftoevoer uit het ziekenhuis, als via een losse zuurstoftank.

Coronavrije deuropener

Behalve beademingsapparatuur heeft Viessmann ook mobiele intensive-care-units ontwikkeld, een productielijn voor 10.000 gezichtsmaskers per week, desinfecterende gel én een handige 3D-geprinte haak, waarmee je zonder besmettingsrisico een deur kan openen. “Ik ben enorm trots”, zegt directeur Max Viessmann, “we zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid die we hebben naar de samenleving in tijden van crisis. We tonen nu dat we die ook nemen.”

De 3D-geprinte coronavrije deuropener. Beeld: Viessmann

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.