fbpx
Nieuws

Warmtepomp voor MBO-opleiding

Leerlingen van het Techniek College leren werken met moderne installatietechniek. De MBO’ers kregen deze week van installateur Holland Warmte en toestelfabrikant Remeha ketels, hybride’s en elektrische installaties cadeau.

Holland Warmte en Remeha hebben samen besloten om deze school in Rotterdam, die zich richt op het opleiden van installateurs, te helpen bij het afleveren van vakmensen. Daarmee reageren zij ook op verhalen in de media dat bedrijven steeds vaker MBO’ers, nog voor zij een opleiding hebben afgerond, met een goed salaris naar hun bedrijf lokken.

Voor Holland Warmte, een erkend leerbedrijf, en Remeha is het juist belangrijk dat jongeren een MBO-opleiding afronden. En dat moeten zij kunnen doen door, samen met hun docenten, met de moderne technieken te oefenen die zij ook in de praktijk tegenkomen.

Hulp van installateur

Tijdens de feestelijke overhandiging namen de leerlingen en docenten in hun technieklokaal een nieuwe Tzerra Ace, Elga Ace en een all-electric warmtepomp in ontvangst. Het installeren van de toestellen is een klus die zij zelf de komende periode zullen uitvoeren. Mocht het nodig zijn krijgen zij hulp van de vakmensen van Holland Warmte, dat haar hoofdvestiging in Numansdorp heeft. De jongeren, maar ook hun docenten, waren direct enthousiast over het vooruitzicht dat zij straks met deze nieuwe technieken mogen werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.