fbpx
Nieuws

Warmtepomp-webinars: vakkennis op afstand

Een manier om vakkennis op te doen zonder de deur uit gaan. Webinars. Warmtepomptechniek was een van de belangrijkste onderwerpen van de Bouwwebinars van het afgelopen jaar. Met éénmalige registratie zijn ze allemaal gratis te bekijken.

De webinars zijn geproduceerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van onder meer Installatie.nl, en worden mede mogelijk gemaakt door fabrikanten en groothandel. Inmiddels hebben duizenden vakprofessionals live of integraal de webinars bekeken. In een webinar kun je vanachter je pc of tablet interactief een presentatie bijwonen. Hierbij heb je de mogelijkheid om live vragen te stellen aan de sprekers en moderatoren. Naast ventilatietechniek en waterzijdig inregelen, veel aandacht voor de populaire warmtepomptechniek.

Juiste stappen naar warmtepomp

Zo is er het webinar ‘Zet ‘m op 50°: hierin gaan Remco Onder de Linden van Alklima en Ruud Meijns van M&O Techniek in op de stappen die je als installateur kunt zetten richting een warmtepompinstallatie. Hoe bereid je de klant voor, en realiseer je de juiste stappen op het juiste moment. Veel aandacht voor de omstandigheden rondom het apparaat, en niet zo zeer voor het apparaat zelf. Bekijk dit webinar via deze link.

PVT-panelen

In het webinar Haal meer uit je dak met PVT, georganiseerd in samenwerking met Vaillant, vertellen technische adviseur Mark van de Ree van Vaillant en Sander van Eeten, technisch verkoopadviseur bij AliusEnergy, hoe het dak de bron kan zijn van een warmtepompinstallatie. Bekijk dit webinar via deze link.

Via deze nieuwsbrief ontvangt u updates van nieuwe webinars.

Van advies naar onderhoud

In Help, mijn klant wil een warmtepomp gaan Erwin Jansen van Nathan,  Steven Kok van Rensa Techniek en Harold Hofsink van installateur Cius Techniek in op de stappen van advies, ontwerp, uitvoering en onderhoud van met name lucht/water-systemen. Bekijk dit webinar hier terug.

Warmtepomp op ventilatielucht

Een andere mogelijke warmtepompbron is ventilatielucht. In het webinar Ventilatielucht als bron voor de warmtepomp komen Erik Numan van Nibe Energietechniek en installateur Piet Duinkerke van DTI uit Scherpenzeel aan het woord. Zij leggen de ins and outs uit van de ventilatielucht/water-warmtepomp, één van de vele warmtepomptechnieken die op de markt zijn. Bekijk het webinar via deze link.

Voor de instappers zijn er ook webinars. De basisprincipes voor het adviseren van warmtepompen, worden uitgelegd in het webinar Vuistregels voor het adviseren van de juiste warmtepomp. Bekijk dit webinar via deze link.

Chiel Boonstra van Trecodome, Jan Leistra, van woningcorporatie Wold en Waard en Cees van Dillen, directeur van Bouwbedrijf Van Dillen bespreken in het webinar De (on)zin van NOM-renovaties hoe je energieneutrale renovaties uit zou kunnen voeren, inclusief stappenplannen. Bekijk dit webinar via deze link.

Van live-event naar online seminar

Meer weten over de webinars van Eisma Bouwmedia: zelf aan de slag, of een gepland evenement in een online versie weergeven. Lees hier meer over de webinars die we (mede) produceren.

1 reactie op “Warmtepomp-webinars: vakkennis op afstand

  1. g van dijk schreef:

    vraag maken ze de w.p. nu ook stiller? ik fietste van middag door naaldwijk
    en werkelijk overal hoor je warmtepompen zoemen en brommen ik reed
    langs een gebouw en daar stonden een paar op het dak
    werkelijk niet om aan te horen een uur later suisden mijn oren nog na

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.