fbpx
Nieuws

Er komt een nieuwe praktijkleerstoel Installatietechniek aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

Het is nog niet duidelijk wie de leerstoel gaat bekleden, zegt Uneto-VNI-woordvoerder Dick Reijman. “Er is een aantal kandidaten in het vizier. Daarmee worden gesprekken gevoerd en uiteindelijk moet er nog een benoemingsprocedure plaatsvinden. Verwachting is dat het nog wel enkele maanden duurt voordat er definitief uitsluitsel is.”

De leerstoel is onderdeel van een vijfjarig onderzoeksprogramma dat zich richt op de toekomstige ontwikkelingen in de installatiebranche, waarover onlangs een overeenkomst is getekend door de stichting Wetenschappelijk Onderwijs Installatietechniek (WOI) en de faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

Het praktijkonderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met een aantal HBO- scholen en onderzoeksinstellingen.

Innovatiekracht

Met de samenwerking willen onderwijs, kennisinstellingen en de installatiesector de innovatiekracht en het kennisniveau in de installatiesector versterken. Het belang van opleiding en kennis delen groeit in de installatiebranche, die steeds kennisintensiever wordt en waarin de technische ontwikkelingen razendsnel gaan.

Energietransitie

Oplossingen voor de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd, zoals de energietransitie, digitalisering, circulariteit, zorginnovatie en smart buildings zijn ondenkbaar zonder de bijdrage van de technieksector. Het onderzoeksprogramma richt zich op deze thema’s, waarbij de vertaling naar praktisch toepasbare kennis centraal staat. Het project wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van installatiebedrijven, adviesbureaus en de organisaties PIT en TVVL.

Onderzoek

Stichting WOI heeft als doel het bevorderen van het wetenschappelijk en hoger beroepsonderwijs en onderzoek op het gebied van installatietechniek. Participanten in de stichting WOI zijn Uneto-VNI (vanaf 15 januari: Techniek Nederland), TVVL, ISSO, Koninklijke NLingenieurs en het opleidingsfonds OTIB.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.