fbpx
Nieuws

Werkspot stopt met abonnementen

Werkspot.nl is gestopt met haar betaalde abonnementsvorm voor vaklieden. Een groot deel van de huidige omzet stroom komt nu vanuit deze abonnementen. Om in de krapte van de Nederlandse markt vakmannen meerwaarde te kunnen bieden als platform, heeft Werkspot sinds mei de financiële drempel verwijderd, zo meldt vakblad Aannemer.

Arbeidskrapte

Net als het in 2017 geacquireerde zusterbedrijf MyBuilder schaft Werkspot haar abonnementsmodel voor vaklieden af. Vanwege de oververhitte huizenmarkt en de nasleep van de crisis in Nederland – waarbij veel vakmensen de bouwsector hebben verlaten – is het tekort aan vakmannen groot. Om in de krapte van de Nederlandse markt vakmannen meerwaarde te kunnen bieden als platform, verwijdert Werkspot de financiële drempel.

Ronald Egas, CEO: “Dit is een verandering die nu versneld wordt doorgevoerd vanwege de marktsituatie. Bij ons zusterbedrijf in het Verenigd Koninkrijk MyBuilder leidde dit tot een verdubbeling van het aantal actieve vakmannen. Om de kwaliteit te kunnen blijven waarborgen voeren we tegelijkertijd strengere kwaliteitseisen door.“

Netwerk

Met de verandering van het verdienmodel, moet deze omzet terugvloeien uit het gebruik van een veel breder netwerk van vaklieden, stelt Egas. “Om het netwerk van vaklieden verder uit te bouwen moet het online acquireren van werk net zo makkelijk zijn als dat je het werk via via verkrijgt. Mond-tot-mond reclame is nu nog de grootste concurrent voor alle online aanbieders. Minder dan 10 procent van de klussen wordt online geplaatst en de klusmarkt is daarmee een van de laatste markten die nog online zal gaan.”

Werkspot.nl is een site die vakman en klus bij elkaar brengt. Het concept achter Werkspot is eenvoudig. Consumenten plaatsen een klus waarop vakmensen reageren. Consumenten kiezen een vakman op basis van offertes en reviews over deze vakmannen.

Hieronder een interview met Werkspot-directeur Ronald Egas in vakblad Aannemer.

Werkspot is volwassen geworden

 

18 reacties op “Werkspot stopt met abonnementen

 1. stuurmuts schreef:

  Hoge Lead prijzen betalen voor werk dat je niet krijgt, gaat er nog steeds niet goed in bij bovengenoemde vaklieden. Daarom zal er een steeds groter tekort komen bij Werkspot.

 2. Hans schreef:

  Ik heb me laatst aangemeld bij Homedeal. Geen abonnementskosten, veel goedkoper en een hele flexibele service!

  • Raijmond schreef:

   Bij Homedeal betaal je vooraf € 10,- ongeveer als je een offerte verzoek van Homedeal toegestuurd krijgt.
   Dan moet je als 1 van de 3 bedrijven nog de offerte opsturen. De klant moet dan nog kiezen. Betalen doe je zowiezo vooraf. Bij Werkspot is dit dan nog heilig, en wordt deze lead pas berekend als de klant zijn gegevens doorgeeft. Zo is mij tenminste door Homedeal uitgelegd.

 3. jan schreef:

  ik werk regelmatig via zoofy, dan betaal ik alleen als er werk is verricht en niet om een offerte te maken

  • J.Dekker schreef:

   dan betaal je 15% van het factuurbedrag ? heb ik dat goed ?
   Dat lijkt me nogal veel geld 15% van een klus van 2500,00 is toch 375,00 euro, dat kan net je winst zijn.

 4. Piet schreef:

  Werkspot is veranderd in een grote GRAAI ORGANISATIE

  Leuk (betaald) stukje in vakblad, klopt echter geen snars van.

 5. jos schreef:

  Mond op mond reclame blijft de beste reclame ,heb je helemaal geen sites zoals Werkspot nodig en je wordt niet uitgebuit en de uurtarieven zijn beter .Want welke klant gaat meestal naar sites zoals werkspot , een klant die vaak voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten ,m.a.w. men laat een serie offertes binnenkomen , waar meestal de laagste prijs de voorkeur krijgt, maar niet de kwaliteit .

  • Isa schreef:

   Soms lopen de prijzen echt uiteen hoor. Partijen zoals milieucentraal en de consumentenbond raden aan om juist meedere offertes te vergelijken bij bijvoorbeeld zonnepanelen . Ikzelf gebruik eerst de calculators van Offerteadviseur en vraag er daarna offertes op. Zo heb ik iig een idee.

 6. Davy schreef:

  Ik ben een startende ondernemer en als ik dit zo lees hier allemaal kan ik beter niet met werkspot in zee gaan ?

  • Paul schreef:

   We zijn bezig met een online netwerk te bouwen inclusief leeromgeving voor starters en ervaren vakmannen. We zijn nog druk bezig met de puntjes op de i maar je kan je alvast inschrijven voor een levenslang gratis lidmaatschap (tijdelijke deal) na inschrijving word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en Profiteer je van alle welkomst kortingen.

   Inschrijven kan hier https://onlinevakman.com

 7. MarkS90 schreef:

  Davy, als beginner zul je een netwerk moeten opbouwen (maar dat had je toch al begrepen?). Gewoon een advertentie in een lokale krant of een reclamefolder doet al wonderen. Of dat bekende briefje bij de supermarkt: als mensen maar weten dat je bestaat. Kun je niet een groot bedrijf (aannemer? installateur?) vragen om samenwerking? Jouw uurtarief lijkt mij lager dan bij de grote jongens en misschien gunnen ze jou wel de kleine dingen.

 8. Stuur schreef:

  Beste Davy.

  Zelfs na 10 jaar een eigen bedrijfje te hebben is het nog steeds moeilijk om veel werk te verkrijgen. Zulke sites kunnen je best helpen om op rustige momenten je werk te verschaffen maar Werkspot is een gebed zonder ende. Zoofy en Casius zijn goed en er is ook weer een andere speler op de markt. Je moet geluk hebben met wat je aangeboden krijgt. Als je maar achter je kwalitatieve werk staat. Zelf heb ik regelmatig de laatste jaren tot 65 % werk van Werkspot gehad, maar ben er helemaal klaar mee. Al jaren. Als je 20 tot 30 jaar geleden voor je eigen was begonnen had je nu heel veel vaste werkgevers gehad. Dan ging mond op mond reclame vanzelf omdat internet toen nog niet lekker bestond. Volhouden dus en kijk uit wat je aan abonnementen afsluit. Succes en gewoon er helemaal voor gaan.

 9. Jim schreef:

  Bij https://www.elektricien.org kun je als elektricien werk vinden. Hier betaal je alleen de leadfee als je een klant binnenhaalt. Geen percentage over de omzet, niet betalen voor offerteaanvragen die voor de concurrent kiezen.

 10. J.h schreef:

  Nu de crisis in zn geheel voorbij is , heb je die werk platforms eigenlijk helemaal niet meer nodig . Sinds iets meer dan een jaar maak ik gebruik van een zzp buro , waar bij ik via opdrachtgevers ( bedrijven ) voldoende werk heb ( lees geld ) en je makkelijk € 1000,00 in de week netto overhoud.

 11. Soebedar schreef:

  werkspot zijn niet alle bedijft heeft verstand van werk dat ze doe zo als dit bedrijft
  Perfecte schoonmaak en vloeronderhoud
  +31611266769
  perfecteschoonmaak@outlook.com
  Dit bedrijft heeft mijn hele woonkamer en keuken parketvloer helemaal verziekt ik heb wel betaald voor de werk zaamheden maar ik kom na 24 uur achter dat hij heeft geen ervaring en nu is mijn vloer na 13 dagen doorgt mijn vloer niet al die dag kan ik me ruimte niet gebruiken die bedrijf is niet te vertrouwen men met mooi praatjes maar vloer naar de kloten verholpen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.