fbpx
Nieuws

Badkuip is op zijn retour

Steeds minder mensen kiezen voor een bad in hun nieuwe of gerenoveerde badkamer. Waren voorheen driekwart van de badkamers nog uitgerust met een ligbad, tegen, tegenwoordig is nog maar een kwart van de woningen voorzien van een ligbad, zegt Jack van Beers, key account manager retail bij Villeroy & Boch bij het open huis van de badenfabriek in het Drentse Roden. Klanten van retailers geven steeds vaker de voorkeur aan een (ruime) inloopdouche. “Het bad is daarentegen vooral een bewuste keus geworden, bijvoorbeeld voor gezinnen met jonge kinderen.”

Trends in baden

Trends in baden zijn vooral de vrijstaande baden, en de halfvrijstaande backwall-baden. Nieuwste ontwikkeling is, net als bij ander sanitair waaronder de douchevloeren, de toepassing van meerdere kleuren. Voor het totale bad, of bicolor met een gekleurde ombouw. Technische features zijn dat overloop en afvoer verzonken kunnen worden in het materiaal. Ook kunnen tegenwoordig naast jets in whirpools, ook geluid en lichtelementen toegevoegd worden aan de klassieke badkuip.

How it’s made?

Villeroy & Boch produceert in Drenthe haar Quaryl ligbaden en ombouwen voor 82 landen. Het bedrijf maakt hier, in de fabriek van het voormalige Ucosan, ook de douchevloeren van het composiet. In vakblad Installatie en Sanitair (klik voor gratis proefnummer) een grote reportage over deze techniek. Hier een video over de productiewijze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.