fbpx
Nieuws

Wie wint de ISSO-award 2015?

Op 1 oktober wordt de ISSO-award 2015 uitgereikt aan het bedrijf dat als beste zijn interne kwaliteitsproces aan kan tonen. De drie genomineerden die kans maken op de award zijn bbn adviseurs en LCCvision met de LCC-tool, Vaillant met het Gekwalificeerd InnovatiePartner-programma en Ubbink BV met de methode Groene Stroom.

bbn adviseurs en LCCvision met de Life Cycle Cost-tool

Voor een nieuw onderwijsgebouw heeft bbn adviseurs met een transparante en onderbouwde LCC-berekening de opdrachtgever weten te overtuigen voor een integrale ontwerprichting te kiezen. De integrale benadering heeft geleid tot een substantieel goedkoper installatieconcept en substantieel lagere exploitatiekosten. Dit gaat gepaard met een aanzienlijke comfortverhoging (frisse scholen klasse A). De jury koos het project omdat bbn adviseurs heeft gekeken naar de LCC en niet, zoals gebruikelijk, alleen naar de investeringskosten.

Vaillant met het Gekwalificeerd InnovatiePartner-programma

Met het Gekwalificeerd InnovatiePartner-programma worden partners van Vaillant bij de hand genomen om op de juiste manier duurzame installaties te realiseren (voornamelijk warmtepompen, maar ook ventilatie en zonne-energie). Volgens de jury versterkt dit programma de keten en de samenwerking tussen leverancier en installateur. Hierbij staan integraal samenwerken, vakmanschap en kwaliteit centraal. Dat is in het voordeel van alle betrokken partijen en uiteindelijk ook de eindgebruiker.

Ubbink BV met de methode Groene Stroom

Ubbink heeft een integrale oplossing voor energie-efficiency en een goed binnenklimaat voor gebouwen. De methode ‘Groene Stroom’ kijkt niet alleen naar het productieproces, maar ook naar de vraag van alle stakeholders (van leverancier tot klant). Volgens de jury laat Ubbink met Groene Stroom aantoonbaar zien welke concrete besparingen en verbeterslagen mogelijk zijn op het gebied van financiën, duurzaamheid, tijd, productkwaliteit en aansluiting bij de wensen van de klant.

Tijdens het ISSO-najaarsoverleg in Rotterdam kiezen de bezoekers de uiteindelijke winnaar.

Foto: Jaga en Climarad, winnaars van de Award in 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.