fbpx
Nieuws

Voorwaarden ISDE 2017 gewijzigd

Per 1 juli 2017 is de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) aangepast en zijn er nieuwe voorwaarden. Zo wordt het budget voor 2017 verhoogd van 70 miljoen naar 90 miljoen euro. De subsidie geldt voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

De gewijzigde ISDE regeling is op 6 juni 2017 gepubliceerd in de Staatscourant. Per 1 juli 2017 wijzigen de subsidiebedragen voor de lucht-water warmtepompen. Ook kunnen dan gemeenten, provincies en openbare lichamen als bedoeld in de Wet gemeenschappelijke regelingen in de hoedanigheid van marktpartij of als eigenaar of huurder van een roerende of onroerende zaak subsidie aanvragen.

Aanvragen subsidie

Voor aanvragen die tot en met juni 2017 binnenkomen, gelden de huidige subsidiebedragen en voorwaarden. Voor aanvragen die op of na 1 juli 2017 binnenkomen, gelden de nieuwe subsidiebedragen en voorwaarden.

Energieakkoord

Met de ISDE levert het ministerie van Economische Zaken een bijdrage aan de gewenste energietransitie. Dit draagt bij aan de doelen uit het Energieakkoord om 14 procent hernieuwbare energie in 2020 te realiseren en 16 procent in 2023.

2 reacties op “Voorwaarden ISDE 2017 gewijzigd

  1. […] 1 juli 2017 wordt de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) aangepast. Het budget voor de gehele regeling wordt verhoogd van 70 naar 90 miljoen. Ook mogen overheden nu […]

  2. […] aanpassingen van de ISDE-subsidieregeling, die per 1 juli zijn doorgevoerd, blijven zoals ze zijn. Wel krijgen particulieren die door het snelle tijdstip van invoering […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.