fbpx
Nieuws

Zehnder: opvolger WHR komt eraan

Zehnder: opvolger WHR komt eraan

Zehnder komt volgend jaar met de opvolger van haar balansventilatie-vlaggenschip WHR 350/550

 

 

De ComfoAir Q, in versies van 350, 450 en 600 m3/u, heeft door een betere indeling van de unit een grotere wisselaar en fan, zo was te zien op de afgelopen vakbeurs ISH in Frankfurt. De luchtweerstand in het toestel is verminderd, waardoor minder ventilatievermogen –en stroom (-10%) en geluid- nodig is voor de ventilatie. In de wisselaar is het luchtkanaal geoptimaliseerd, waardoor het toestel 5% meer warmteoverdracht belooft dan de voorganger. Ook heeft het toestel nieuwe, gepatenteerde filters met groter oppervlak. Het toestel komt waarschijnlijk in januari 2016 beschikbaar voor de markt.

 

Deze en meer grote ISH introducties vindt u in het aprilnummer van vakblad Installatie en Sanitair. Ook op deze site een groot overzicht van al het nieuws.

 

ins0115zehnder bij kader nieuwe WHR web

Kleinste WHR

Tijdens de Week van de Bouw introduceerde Zehnder al de WHR 918, de kleinste warmteterugwin-unit in haar WHR-range.  De unit, met standaard voorverwarmer en 100% bypass-regeling, heeft een capaciteit van 180 m3/h bij 170 Pa. Door zijn afmetingen (558 x 680 x 299 mm) past de unit in een keukenkastje, of is het geschikt voor plaatsing in kleine technische ruimten. Voor deze toepassingen is ook de flexibiliteit vergroot: de unit is voorzien van vier bovenaansluitingen, één onderaansluiting en heeft een links/rechts uitvoering in één unit. De metalen omkasting reduceert het geluidsniveau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.