fbpx
Nieuws
Zorgcomplex heeft prefab duurzame installatie

Dubotechniek Bedrijven – onderdeel van VolkerWessels – heeft voor het eerst een woonzorgcomplex in Nederland uitgerust met een kant-en-klare duurzame energie-installatie.

 

 

De installatie met de naam ONE: Own New Energy, is in één dag geïnstalleerd in woonzorgcomplex Hushoven in opdracht van aannemersbedrijf Louis Scheepers. De ONE is een innovatieve kant-en-klare duurzame energie-installatie die direct in een pand wordt aangesloten.

 

Appartementen

Woonzorgcomplex Hushoven wordt gebouwd in opdracht van Wonen Limburg. Het betreft 81 zorgappartementen, 3 groepswoningen en een grand-café annex ontmoetings- en activiteitenruimte. Wonen Limburg gaat de appartementen verhuren aan ouderen met een CIZ indicatie. Het nieuwbouwcomplex voorziet op intelligente wijze in de zorgvraag van mensen die zolang mogelijk zelfstandig willen zijn. De bewoners kunnen gebruik maken van kleine slimmigheden die van wezenlijk belang zijn om zelfstandig te wonen. Voorbeelden zijn verstelbare toiletten, scootmobielruimtes, videofooninstallaties en een zorgoproepsystemen. De duurzame energie-installatie zorgt voor warmte in de winter, koeling in de zomer en voor het warm tapwater.

 

Eerste installatie rendeert

De eerste ONE is begin dit jaar geplaatst bij het hoofdkantoor van Scania Benelux. De vooraf gestelde rendementsberekeningen worden ruimschoots behaald. Tijdens het testen in de werkplaats waren de resultaten van de vooraf gestelde rendementsberekeningen beter dan verwacht. Uit de monitoring van het systeem blijkt dat de rendementen in de praktijk hoger zijn dan vooraf gedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.