fbpx
Nieuws

Zorgen over domino-effect Imtech

Uneto-VNI, de ondernemerskoepel van installatiebedrijven, maakt zich zorgen over de nadelige effecten voor haar leden van het faillissement van technisch dienstverlener Imtech. Ook hoopt de koepel dat kennis behouden blijft voor de branche.

Imtech, dat deze week onderuit ging, werkt met een groot netwerk aan onderaannemende installatiebedrijven. Voorzitter Titia Siertsema: “Bij een faillissement staan zij achteraan in de rij van schuldeisers. Het is maar de vraag of zij hun rekeningen nog betaald krijgen. Op dit moment hebben wij nog geen beeld van het aantal leden dat door het faillissement wordt geraakt.” Siertsema rekent op een flexibele opstelling bij de banken. “De curatoren hebben alle medewerking nodig om zoveel mogelijk werkgelegenheid te redden. Ook voor onderaannemers die mogelijk in de problemen raken door het faillissement reken ik op coulance van de banken.”

Imtech is een van de grootste leden van de brancheorganisatie. Siertsema: “We leven mee met de duizenden werknemers en gezinnen die nu in onzekerheid verkeren. De eerste tekenen zijn hoopgevend; het lijkt erop dat een aanzienlijk deel van de banen gered kan worden.” Siertsema hoopt dat de specialistische kennis en ervaring van het bedrijf voor de branche behouden blijft. “Die kennis kan de sector de komende jaren prima gebruiken. Imtech was in de kern een prachtige onderneming met veel hoogwaardige technische kennis. Projecten van Imtech waren vaak paradepaardjes van de installatiesector.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.