fbpx
Nieuws

Zwarte zonnecollector lichter en slanker

Een nieuwe ‘full black’ zonnecollector die niet alleen een stuk lichter is, makkelijker aan te sluiten, maar ook esthetisch beter inpasbaar is in een pv-dak. De nieuwe Nero van HRsolar is met zijn 40 mm en 23,8 kilo een slanke, lichte collector, die bovendien goedkoper wordt dan de voorganger.

De collector is een doorontwikkeling van de collector met gelijke omtrek als de meest toegepaste zonnepanelen (1650 x 990 mm). Deze bracht de fabrikant van zonthermische systemen in 2014 op de markt en is veel toegepast door fabrikanten van warmtepompen, (BI)PV-partijen en NOM en BENG-concepten.  Nu de collector met 40 mm ook een stuk slanker is geworden, is er geen hoogteverschil tussen de verschillende technieken meer op het dak. De collector heeft een full black coating die overeen komt met het merendeel van de markt van pv-panelen. Zo is er qua maatvoering en kleur geen verschil meer tussen collectoren en pv-panelen.

Middenaansluiting

Doordat de Nero dunner en lichter is, mag één monteur de collector plaatsen. Het systeem kan zonder gereedschap worden aangesloten en is te monteren op hetzelfde montagemateriaal als pv-panelen. Nieuw is dat aansluitingen naar het midden zijn verplaatst. De collector wordt ook een stuk goedkoper, belooft HRsolar. Dit komt onder meer omdat de productie is geautomatiseerd en er minder koper en aluminium in de collector zit. De collector heeft een rendement van 3GJ per jaar. De Nero is per 1 maart leverbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.