fbpx
Nieuws

Podcast: leiding solderen voor miljoenenpubliek

Een uit de hand gelopen hobby noemt installateur Anouar Otmane het zelf. Ondertussen worden zijn filmpjes op Tiktok en Youtube miljoenen keren bekeken. “Het mooiste is dat ik jonge mensen enthousiast weet te maken voor dit mooie vak.”

Anouar Otmane, eigenaar van ANO Loodgieter Service & Onderhoudsbedrijf in Den Haag, vertelt erover in de nieuwste podcastaflevering van Installatie.nl. “Ik begon heel amateuristisch, maar nu heb ik goede apparatuur. Het lijkt hier soms wel  Studio 1!” Acht jaar geleden postte Otmane zijn eerste filmpje en al snel volgden er meer. Om nog meer publiek te bereiken, maakte hij ook Engelstalige varianten (op het kanaal DIY Plumbing) en ging hij op TikTok, die ook miljoenen views halen.

Uit de hand gelopen grap

Otmane herinnert zich het eerste filmpje nog goed. Op een dag moest hij de naden kitten bij een nieuw gebouwde keuken in een schoolgebouw en hij besloot die klus te filmen. “Ik heb dat toen opgenomen en pas zes maanden later online gezet. Ik had daar geen verwachtingen over, maar het filmpje werd meteen een miljoen keer bekeken!”

Luister hier de podcastaflevering over Anouar Otmane. Op dit Soundcloudkanaal zijn ook alle andere podcastafleveringen te luisteren. Ook op Spotify en Apple Podcasts zijn de podcasts te vinden.

 

Ziek

Hij geniet van het succes, maar hij werd door het leven zelf ruw met beide benen op de grond gezet toen enkele jaren geleden kanker bij hem werd vastgesteld. “Ik was er kapot van. Ik was een jonge gezonde, sportieve jongen. Dat zoiets gebeurt, daar sta je niet bij stil.”

Zijn ziekte bleek een periode van bezinning: geen ambitie meer om heel groot te groeien. Liever een klein maar fijn bedrijf. Hij houdt van hard werken, maar veel meer nog van zijn familie, zijn gezin en zijn moeder. “Mijn moeder woont hier twee minuten verderop. Haar wil ik blijven zien zo vaak als ik kan.” Otmane werd kort geleden genezen verklaard.

Vakinformatie

In het komende nummer van vakblad Installatie is een groot artikel te lezen over de Anouar Otmane. De nieuwe Installatie is te bekijken in ons online vakbladenoverzicht. Hier ook verschillende abonnementsvormen op onze vakinformatie.

2 reacties op “Podcast: leiding solderen voor miljoenenpubliek

  1. Jaap Piet schreef:

    Anouar is een vakman! Het is heerlijk om naar zijn filmpjes te kijken. Deze man is heel serieus in voorbereiding en uitvoering. En altijd met humor gebracht. Volg zijn You Tube filmpjes al langer en wordt iedere keer weer blij van Anouar .
    Door de enorme tijdsdruk zullen veel technici het zelfde werk minder goed kunnen uitvoeren. Helaas!
    Wens Anouar een gezonde toekomst en nog vele opnamen toe.

  2. Raoul Teeuwen schreef:

    Fantastisch mens die Anouar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.