fbpx
Nieuws

Van gas af met nieuwe jas

Hoe kun je een jaren ’50 woning in gezonde stappen van het aardgas af krijgen. Een vrijstaande woning in Loo heeft de gele slang vaarwel kunnen zeggen. Het is ook een mooi voorbeeld hoe een bodemgebonden warmtepomp ingezet kan worden in de bestaande bouw.

De installatietechniek in dit project is verzorgd door Peters Installatietechniek uit Zevenaar. Veel aandacht is gegeven aan het terugdringen van de warmtevraag door een stevig isolatiepakket. De vrijstaande woning is rondom helemaal extra geisoleerd met isolatieplaten van eps. De gevels zijn voorzien van steenstrips.

Warmtepomp installatie

De woning, voorheen traditioneel gestookt met cv-ketel en radiatoren, is beneden voorzien van een lage temperatuursysteem die gevoed wordt door een bodemgebonden warmtepomp. Hier is een stevige boiler van 400 liter geplaatst. Deze solarboiler wordt ook gevoed door al bestaande zonnecollectoren op de garage, die zo ook nog een duurzame bijdrage kunnen blijven doen.

Weten hoe deze renovatie stap voor stap verlopen is? Check hier foto’s en technische highlights. (Digitale) abonnees kunnen inloggen met hun abonneenummer.

4 reacties op “Van gas af met nieuwe jas

 1. Jan van Esch schreef:

  Beste heer, mevrouw,

  Jullie verhaal is niet compleet:
  1. Investeringen
  2. Kostenplaatje voor stroom in kw voor 1 jaar.
  3. Zonnepanelen, Leuk maar kun je de stroom opslaan?
  4. Bij donker weer, geen stroom van Zonnepanelen, lamp op rood!!! Nul.
  Terugverdien tijd voor Investeringen…….25 jaar…?
  In de winter heb je stroom nodig van het net….haha
  Ben nu eens eerlij, we worden voor de gek gehouden door de politiek….
  Ik investeer niks….ben ik nog goedkoper uit!!!!!

 2. Anoniem schreef:

  Zonde van je geld, H2O ketels en waterstofmeters worden al volop getest door liander dmv het gebruik van het huidige gas netwerk in Nederland. En aangezien dit netwerk al in heel Nederland klaar ligt, zal dit ook bloedsnel te realiseren zijn.

 3. Mark schreef:

  Kijk, laat duidelijk zijn deze oplossing en “projecten” zijn natuurlijk een goede ontwikkeling. Alleen de overheid maakt de burger “gek” (schuld gevoel te geven)door deze op te laten draaien om te investeringen (zelf regulering) te doen Alleen juist de grootverbruikers zouden dit moeten doen (industrie en kantoorpanden)
  Onze overheid is een ster in geen visie (energie deltaplan) te hebben.
  Wanneer gaat de overheid nu per wijk, woningen van het gas afhalen (waterstof met energie centrale)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.