Ga naar hoofdinhoud

Verantwoordelijk voor veiligheid

De woningcorporatie heeft het dak geïsoleerd, en daarbij ontstaat door het isolatiepakket een aantal centimeters ruimte. De uitvoerende partij heeft de rookgasafvoer losgemaakt, zijn werk gedaan, en is vervolgens vertrokken. De cv-ketel-installatie, eigendom van de bewoner, is aan zijn lot overgelaten. Wanneer dit niet opgemerkt zou zijn, zou de bewoner onder het geïsoleerde dak de rookgassen de eigen woning in blazen. Gelukkig werd de situatie opgemerkt, en wordt het aangepakt.  De hele combinatie van ketel en rookgasafvoer loopt sowieso op het einde van de levensduur, maar dat terzijde.
Verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de cv-installatie rust niet enkel en alleen bij een installateur, maar ook bij partijen die -of ze nu isoleren of panelen leggen- met hun handen aan de rookgas komen. Zorg ervoor dat een CO-gecertificeerde partij de werkzaamheden aan de gasinstallatie opvoert, en ook weer achterlaat zodat er een veilige situatie is en blijft voor bewoners. En misschien belangrijker nog: communiceer erover, en spreek duidelijk af en uit wie wat doet, en vooral: wat niet.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat je geen belangrijke vakinformatie mist!

Til je vakmanschap naar een hoger niveau met vakblad Installatie. Van de laatste technische ontwikkelingen, mooie projecten en interviews tot praktische tips voor ondernemen.
Download nu gratis een digitaal inkijkexemplaar.

Laatste nieuws

Premium

Samenwerkende warmtepompen in uitdagend oud huis

Van geveldoorvoer naar gootdoorvoer

Premium

Warmtepomp onder de grond

Branden met zonnepanelen voor het eerst in kaart gebracht

Beroepsonderwijs krimpt ondanks alle inzet

Balansventilatie onder verlaagd plafond